Navrátil (TOP 09): Popíjející bezdomovci jsou problém, ale zakazovat alkohol plošně?

12.04.2015 15:14

Ve Valašském Meziříčí se vedou debaty o zákazu pití alkoholických nápojů na veřejnosti. Záležitosti se bude věnovat i městské zastupitelstvo a TOP 09 na něj přijde s jasným názorem. Zákaz alkoholu ano, ale ne plošný.

Navrátil (TOP 09): Popíjející bezdomovci jsou problém, ale zakazovat alkohol plošně?
Foto: top 09
Popisek: Logo TOP 09

„Rozumím  tomu, že bezdomovci popíjející na veřejnosti jsou problémem. V žádném případě však nesouhlasím s plošným zákazem konzumace alkoholu na veřejnosti. Možná u nákupních center a v jejich blízkosti. Ale určitě ne v celém městě. Pro takový zákaz nebudu určitě hlasovat,“ říká předseda TOP 09 ve Zlínském kraji a zastupitel Valašského Meziříčí Vlastislav Navrátil.

Plošný zákaz nevnímáme jako řešení. Musí dojít k jasnému definovaní, na kterých místech a v jakou dobu dojde k zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejnosti. Bude to u nákupních center nebo během veřejných akcí na náměstí, kdy se v létě čepuje pivo do plastových kelímků a po té se konzumuje na veřejnosti? Bez odpovědí na tyto a další otázky nemůžeme pro návrh zvednout ruku.

Zaznívají také argumenty, že alkohol konzumovaný na veřejnosti vede k výtržnostem. „Od toho, aby bezdomovci a výtržníci nedělali na veřejnosti problémy, ať už střízliví, nebo s láhví v ruce, máme městskou a státní policii, která by si s nimi měla poradit,“ dodává Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: top09.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.