Navrátilová (ČSSD): Nová koncepce bude sloužit k tomu, abychom se i nadále chovali maximálně hospodárně

01.07.2016 18:07

Pardubický kraj nechá zpracovat Územní energetickou koncepci.

Navrátilová (ČSSD): Nová koncepce bude sloužit k tomu, abychom se i nadále chovali maximálně hospodárně
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krajská radní Ludmila Navrátilová zodpovědná za investice a majetek

Bezpečnost, konkurenceschopnost a udržitelnost. To jsou strategické cíle v oblasti energetiky vycházející ze Státní energetické koncepce. V návaznosti na ni nechá Pardubický kraj vypracovat Územní energetickou koncepci, tedy cíle a principy řešení energetického hospodářství na úrovni kraje na období dalších 25 let.  Na její vypracování získal kraj dotaci od Ministerstva průmyslu a obchodu ve výši jednoho milionu korun.

„Poslední obdobná strategie byla stanovena už v roce 2003. Od té doby však v energetickém odvětví i související legislativě proběhla celá řada systémových změn. Nová koncepce bude sloužit k tomu, abychom se jako kraj i nadále chovali maximálně hospodárně,“ uvedla krajská radní zodpovědná za investice a majetek Ludmila Navrátilová. „Koncepce bude zpracována nejen v listinné podobě, ale také jako interaktivní platforma, takzvaná Chytrá mapa, kterou je možné průběžně aktualizovat,“ podotkla radní Navrátilová.

Obsahem veřejné zakázky, jejíž zadání na čtvrtečním zasedání schválila krajská rada, je například energetická a emisní bilance Pardubického kraje či analýza soustav zásobování teplem na území regionu.

Ludmila Navrátilová

  • SOCDEM
  • Pro všechny lidi rovné příležitosti a šance na důstojný živo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…