Navrkal (KSČM): Píše se rok 2016

04.01.2016 18:58

Jaký bude, záleží především na nás a lidech po celém světě. Poslední dobou mi připadají zprávy z domova i ze zahraničí jako hrozivá černá kronika.

Navrkal (KSČM): Píše se rok 2016
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Nejen přírodní katastrofy, ale hlavně válečné konflikty, hlad a epidemie sužují lidstvo v různých státech světa. Uprchlické vlny se zimou rozhodně neskončily a je předpoklad, že neskončí ani v příštím roce. KSČM byla jednou z politických stran požadující zesílenou ostrahu schengenského prostoru. Teprve po delší době o tom začínají hovořit další evropské státy. Rozhodně se nebráníme pomoci lidem utíkajícím před válkou a jejími hrůzami. Jde však především o to zastavit tyto události v zemích, odkud lidé odcházejí. K tomu musí bezesporu přispět svým dílem i světové velmoci. V naší republice žije mnoho let spousta národností, a to za předpokladu, že bezpodmínečně dodržují naše zákony a pravidla. Jsme zemí, která je schopna pomáhat, ale není schopna akceptovat tuto nekončící uprchlickou vlnu bez pomoci dalších evropských států. Na to je naše republika příliš malou zemí, jež navíc musí řešit plno svých problémů, ať už v sociální oblasti, zaměstnanosti či zdravotnictví.

Dalo by se jich však vyjmenovat daleko víc. Přesto si myslím, že v poslední době stoupající agresivita, a to i u dětí, je nebezpečným signálem pro nás všechny.

Zpráva, která nás informovala o tom, že malá holka vyhrožovala spolužačce zabitím, a prý to myslela vážně, je opravdu alarmující. Udělejme v tomto roce vše pro to, abychom mohli na jeho konci říct, že jsme se snažili maximálně usnadnit život všem, jež pomoc potřebují, snažme se pomáhat tam, kde na to naše síly stačí, a věnujme čas dětem, které jsou tím největším pokladem, který máme.

Stanislav Navrkal, předseda Klubu krajských zastupitelů Jihomoravského kraje za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…