Necid (ODS): Pojďme se společně dívat dopředu s nadějí

07.01.2016 22:40

Novoroční poselství starosty Velkého Meziříčí Radovana Necida:

Necid (ODS): Pojďme se společně dívat dopředu s nadějí
Foto: mestovm.cz
Popisek: Radovan Necid

Vážení spoluobčané, milí sousedé, dámy a pánové, rok, který nám právě uplynul, nebyl pro naše město nijak dramatický. Přesto se nám společně podařilo alespoň zčásti vyřešit jednu dlouhodobou „bolístku“, která nás léta trápila. Díky velkému objemu práce a osobnímu nasazení dnes máme další zrekonstruované sportoviště.

Mluvím samozřejmě o nových fotbalových šatnách na Tržišti. Byla to taková trochu neplánovaná, ale o to úspěšnější akce. Sportoviště v našem městě jsou dlouhodobě podfinancovaná, to znamená, že na jejich údržbu a obnovu v minulosti nešlo tolik peněz, kolik bylo třeba. Už několik let se tuto nesrovnalost snažíme napravit a šatny, dokončené v prosinci 2015, jsou součástí této nápravy.

Celá tato akce byla komplikovanější o to, že byla závislá na státní dotaci, jejíž přislíbení i termíny se poměrně složitě vyjednávaly. Mé osobní velké díky v této souvislosti patří panu Karlu Věžníkovi a firmě Building centrum HSV, která se s těmito nestandardními podmínkami vyrovnala naprosto skvěle.

Obecně ale je třeba vědět, že postupná obnova sportovních zařízení v našem městě je dlouhodobý úkol na několik volebních období dopředu.

Dále si s velkým zadostiučiněním připomínám otevření rozhledny na Fajtově kopci. Rozhledna svým odvážným tvarem i provedením dnes tvoří nejen další z dominant našeho města, ale rychle se také stala oblíbeným výletním místem. Přitom je také dokladem velmi dobré práce sportovního spolku. Opět chci poděkovat, tentokrát lyžařům, bez kterých by takto pěkná stavba v našem městě nikdy nebyla.

Velkým úspěchem nás všech, kteří jsme dlouhodobě usilovali o zmírnění následků kamionové dopravy ve Velkém Meziříčí, bylo také prosazení zákazu vjezdu tranzitní nákladní dopravy do města a s tím spojené dynamické vážení u Jestřábce. Ukazuje se, že náš záměr byl cestou správným směrem a do třetice v tomto bodě děkuji všem, kteří se na této věci jakkoliv podíleli.

Společně máme před sebou rok 2016. Ten by měl přinést zejména dokončení všech rekonstrukcí vodovodů a kanalizací po městě, které jsme začali na sklonku uplynulého roku. Jde o poměrně nenápadné akce, ovšem s velkým dopadem na městský rozpočet. Přesto věřím, že se nám to podaří zvládnout.

Mým velkým přáním je také začít pracovat na rekonstrukci Náměstí. Chtěl bych pro tuto věc nadchnout i kolegy zastupitele tak, abychom mohli následně zahájit diskusi všech obyvatel města. Naše náměstí je totiž mimořádně hezký a důležitý prostor a máme příležitost určit jeho vzhled i funkčnost na desítky let dopředu. To není jednoduchá věc, ovšem na druhou stranu to může být velmi záslužná a inspirující práce. Proto věřím, že s kolegy zastupiteli ze všech politických stran najdeme společnou řeč.

Milí sousedé, dámy a pánové, žijeme tak trochu stranou od těch velkých věcí dneška. Naštěstí se nás nedotýkají střety velmocí, stěhování národů, konflikty kultur a civilizací. Moc si přeji, aby to tak zůstalo. A také si přeji, abychom i nadále byli „malými občany z malého města“ (v tom nejlepším smyslu slova), kteří nejsou pro ty velké a mocné příliš zajímaví.

A také nám všem moc přeji, abychom v kontrastu s těmi problémy velkého světa dokázali naše životy naplnit prací, radostí, láskou a dobrotou. Abychom špatnou náladu, negativismus a šíření falešného pesimismu zanechali uplynulému roku 2015 a do toho nadcházejícího se dívali především s nadějí.

Radovan Necid

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.