Necid byl znovu zvolen předsedou meziříčské ODS a má podporu straníků pro další setrvání na radnici

17.01.2017 5:31

Předseda a místopředseda velkomeziříčské ODS Radovan Necid a Jiří Michlíček mají důvěru svých spolustraníků při pokračování své práce na místní radnici. V tajném hlasování o tom občanští demokraté ve Velkém Meziříčí rozhodli na svém pátečním volebním sněmu.

Necid byl znovu zvolen předsedou meziříčské ODS a má podporu straníků pro další setrvání na radnici
Foto: mestovm.cz
Popisek: Radovan Necid

ODS zároveň dala zelenou pokračování dosavadní koaliční spolupráce s ČSSD a uskupení Volba pro město. "Naše znovuzvolení bylo spojeno s důvěrou ODS v naši práci starosty a radních v tomto volebním období. Tuto důvěru nám kolegové vyslovili," komentoval výsledky sněmu Radovan Necid.

Mimořádný volební sněm ODS svolal předseda Radovan Necid poté, co na prosincovém zasedání zastupitelstva došlo k roztržce klubu při hlasování o takzvaném finančním limitu pro radu. Tři z devíti zastupitelů ODS (resp. kandidátky To pravé Meziříčí, jejíž je ODS součástí) se v tomto hlasování postavili proti názoru zbytku klubu a hlasovali s opozicí. "Vzhledem k tomu, že šlo o vyvrcholení dlouhodobého stavu, považovali jsme s kolegy zastupiteli za nutné vyčistit vzduch a svolat stranický sněm. Pouze v otevřené diskusi je totiž možné si nepříjemnosti vyříkat," uvedl Necid.

Sněm ODS také zavázal své zastupitele, aby v dohodnutých případech hlasovali jednotně. "Nejde o stranické nařízení, jde opravdu jen o předem vyjmenované případy, na kterých se klub zastupitelů shodne. Je logické a správné, že máme na řadu věcí různé názory, není ale správné si věci nevyříkat a navzájem se překvapovat až na jednání zastupitelstva. To bychom nebyli politická strana, ale rozhádaný sbor jednotlivců," řekl Necid.

Hlavním bodem jednání včerejšího sněmu tak byla volba předsedy, místopředsedy a členů rady místního sdružení ODS ve Velkém Meziříčí. Z přítomných 20 členů ODS získal v tajné volbě Radovan Necid 17 hlasů a byl zvolen předsedou, Jiří Michlíček 15 hlasů pro svoji kandidaturu a tedy i zvolení místopředsedou. Dalšími členy místní rady ODS jsou pro příští dva roky Zdenka Peterková, Blanka Přibylová a František Komínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…