Nejezchleb (KSČM): Kuřivo a hvězdy rozkládají koalici

29.05.2016 20:23

Možná Andrej Babiš v křišťálové kouli uviděl, že je nejvyšší čas dát vale sociální demokracii a lidovcům a zavelet ke steči senátních a krajských voleb.

Nejezchleb (KSČM): Kuřivo a hvězdy rozkládají koalici
Foto: KSČM
Popisek: Radek Nejezchleb

Po hlasování o protikuřáckém zákonu přišla nečekaná roztržka ve vládní koalici. Sociální demokraté i KDU-ČSL osočili ANO z porušení koaliční dohody, když většina poslanců hnutí nepodpořila zákaz kouření v restauracích. Pro zákaz zvedlo ruku 13 babišovců, 16 se jich zdrželo a 15 bylo proti. Novela zákona o ochraně zdraví totiž ani po čtyřhodinovém boji Sněmovnou neprošla. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nahrává ANO tabákové lobby. Zaskočen byl po hlasování i šéf resortu zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), který měl normu na starosti.

Členové ANO později vysvětlili, že hnutí vadilo, že byl zákon zredukován, když poslanci přijali pozměňovací návrh, díky kterému by mohly vzniknout takzvané kuřárny. Přesto věru nevím, co za (proti)kuřáckým a protivládním spiknutím ANO vězí. Andrej Babiš, politický podnikatel a „čapozhnízdař“, pouze prohlásil, že je "otrávený" z dění v koalici, přičemž naznačil, že by kabinet mohl za tohoto fluida brzy skončit. Čert by se v Babišovi a jeho lidech vyznal. Hnutí ANO se jednou pasuje na pravici, jež napomáhá podnikatelům v boji proti „zlému a svobodě bránícímu státu“, ondy se pro změnu tvrdě pustí do ODS a TOP 09 za to, že prý po léta pomáhaly rozkrádat stát a ožebračovat všechny znevýhodněné občany. Ve druhém případě se tak přikloní k levicové politice, nadto pěje píseň o sociálně – tržním hospodářství.

Když však přijde na lámání chleba, myslí Babiš na své firmy, aby nepřišly zkrátka. Pro mnohé z nás je nepochopitelné, že i tento týden zveřejněný výzkum agentury STEM pasoval Andreje Babiše na první místo v žebříčku popularity. Dle výzkumů mu věří – světe div se! - celých 60 % občanů. Patrně za tím budou stát Merkur s Pannou. Ano, jak jsem se tento týden dočetl, i tak racionálně uzemněný člověk, jímž je pan Babiš, se nechává řídit astrologií! Kartářka Jana Mayerová měla Babišovi před lety navrhnout, aby vstoupil do politiky, neboť je k tomu vhodná konstelace hvězd. Stejná žena dělala Agrofertu poradkyni pro evropské fondy v době, kdy získal spornou dotaci na Čapí hnízdo. Babiš si prý nechává ze zvědavosti hlavně sestavovat horoskopy, ale i vykládat karty.

Inu, velice zajímavé. Možná Andrej Babiš v křišťálové kouli uviděl, že je nejvyšší čas dát vale sociální demokracii a lidovcům a zavelet ke steči senátních a krajských voleb. Nedivil bych se, kdyby se jak ryba měňavka náhle obrátil v ústrety ODS a TOP 09. Vůdce Babišova formátu potřebuje získat další oddané mouřeníny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…