Nekl (KSČM): Buďme tak trochu patrioty

08.12.2015 6:25

Pomalu a jistě se naši občané, jak říká Český statistický úřad, začínají lépe stravovat.

Nekl (KSČM): Buďme tak trochu patrioty
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Někteří lékaři jsou zatím v této pozitivní interpretaci hodně opatrní. Připouštějí však, že se zastavil prudký růst počtu lidí, které ohrožuje obezita, což naznačuje, že se stravovací návyky opravdu mění.

Každý z nás vloni spotřeboval téměř 759 kg potravin. Opouštíme a snižujeme spotřebu chleba, kravského mléka a brambor. Lidé se začínají orientovat na zdravé stravování, konzumují méně kalorické potraviny a věnují také více času sportu. Stoupá i spotřeba ovoce. Jen je škoda, že zanedbáváme naše vlastní a dáváme přednost ovoci jižnímu.

Značná část dostupných potravin pochází totiž ze zahraničí, a to je obrovská škoda, protože naši zemědělci, pěstitelé ovoce a zeleniny i chovatelé mají velmi kvalitní produkty a trochu patriotismu by rozhodně přispělo k větší spotřebě domácích potravin.

Samozřejmě na každého z nás působí reklama, atraktivní obal i umístění nabízených produktů v nákupních centrech. Široká nabídka po celý rok nám umožňuje výběr i těch potravin, ovoce či zeleniny, které bývaly pouze sezónním zbožím. A tak teď v tomto předvánočním čase, kdy každá hospodyňka hledá to nejlepší, co by nabídla o vánočních svátcích. Mějme na zřeteli, že ty naše potraviny vyrobené na Moravě, ve Slezsku či Čechách by rozhodně neměly na žádném vánočním stole chybět.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích