Nekl (KSČM): Co můžeme čekat od spojení KDU-ČSL a STAN?

13.04.2017 14:40

Lidovci a STAN definitivně podepisují vzájemnou spolupráci a vytváří volební koalici. Tvrdí, že cílem je vytvořit třetí sílu. Ať už tím myslí cokoliv, tak my víme, že by se hlavně rádi udrželi v Poslanecké sněmovně v jejich oblíbené pozici.

Nekl (KSČM): Co můžeme čekat od spojení KDU-ČSL a STAN?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Ta pozice se jmenuje jazýček na vahách a zástupci lidovců a STAN Pavel Bělobrádek a Petr Gazdík již vyhlížejí, jak by mohli obchodovat tuto svoji roli za pozice a lobbistické zájmy. O programu v tomto případě nemůže být řeč. Schválí cokoliv, co jim umožní tyto pozice zastávat. Pro občana to ale nebude. Ostatně je nutné pořád připomínat, že jim vůbec nevadí, že doteď hlasovali o sněmovních návrzích ve většině případů zcela opačně, s výjimkou kupříkladu církevních restitucí. Tudíž o nějaké pevné postoje v tomto spojenectví opravdu nejde. 

Věřím, že občané tuto skupinku celkem jednoduše prohlédnou. Nelze čekat, že by jejich role ve sněmovně byla nějakým přínosem pro občana. Petr Gazdík se spojí s Kalouskem, když to pro něj znamená výtah k moci. Lísá se k prezidentovi republiky a mluví o jejich dobrých vztazích, aby o něco později zase vyvolával ostrou válku proti němu. Nyní se spojí s lidovci, kteří se svou již známou politickou historií ke Gazdíkovi sedí. Kam se vrtne příště a má někdy nějaký trvalejší názor?

My místo těchto intrikánů potřebujeme začít bojovat za to, aby naši občané začali získávat na kvalitě života a příjmech, vzhledem k tomu, že ekonomice se víceméně daří. Zatím je to výhodou hlavně pro velké korporace a banky. My se musíme postarat, aby růst pocítili primárně naši lidé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice