Nekl (KSČM): Dotace částečně pomohou

09.08.2017 4:33

Suché oblasti v naší republice se mohou těšit na druhou vlnu tzv. Dešťovky, kterou vyhlásilo ministerstvo životního prostředí.

Nekl (KSČM): Dotace částečně pomohou
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Josef Nekl

Mohou si tak o dotaci říci také lidé z obcí, kde není veřejný vodovod a kde byli vyzváni obecním úřadem k šetření s vodou. I to má však svoje pravidla. Šetření vodou muselo být nařízeno minimálně po dva roky od roku 2014 anebo v trvání čtvrt roku.

Česká republika tímto programem vyvíjí snahu zamezit plýtvání vodou a také omezit vliv sucha. Je snad jen trochu na škodu, že domy, které používají lidé k rekreaci, tuto dotaci nedostanou, i když právě některé vesnice díky rekreantům nejsou dnes zcela vylidněny. Někteří senioři totiž své byty ve městech uvolnili dětem a sami žijí na venkově. A tak i třeba dlouhodobý pobyt v tzv. rekreačních domcích by mohlo ministerstvo zohlednit.

O České republice se říká, že je střechou Evropy a všechna voda z ní odtéká. Pouze dešťová voda zůstává zachycena v krajině, a proto je třeba s ní začít hospodařit po vzoru našich předků. Představa, že vody bude vždy dost a je samozřejmostí, že nebude chybět, je velmi mylná. V některých obcích vysychají studny a ty, které jsou na pozemcích obce, by měly být také v péči obce, jako tomu bylo před pár lety. A ne je ponechat vlastnímu osudu. Znovu se na vesnice vracejí zahrádky a lidé začínají pěstovat vlastní zeleninu, brambory a vše, co jim usnadní domácí hospodaření, proto je potřeba udělat vše, aby nepocítili nedostatek vody.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR za KSČM a kandidát pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Olomouckém kraji 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…