Nekl (KSČM): Kalouskovy exhibice

08.07.2015 10:04

A začal další týden jednání Poslanecké sněmovny. Poslanec Kalousek opět září. Začíná se předvádět a rádoby vtipně obstruovat.

Nekl (KSČM): Kalouskovy exhibice
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Místo, aby se začalo jednat o zákonech, na které čekají pracující v sociální oblasti, zdravotnictví, lidé působící v ochraně životního prostředí, zemědělci, podnikatelé či živnostníci, navrhuje tento předseda klubu TOP 09 projednávat zákon, který odsoudí zločinnou kolektivizaci zemědělství v 50. letech minulého století. Prý proto, že si to historie zasluhuje a také proto, že se ministr zemědělství zúčastnil výstavy zemědělské a požární techniky v Oprostovicích na Přerovsku, při které bylo vzpomenuto 60. výročí vzniku Zemědělského družstva a na brožuře k této akci je logo Ministerstva zemědělství. Ano, musíme odsoudit politicky kolektivizaci.

Poněkud zapomněl dodat, že by bylo dobré politicky odsoudit zavrženihodnou a nemorální vysokou životní úroveň, která díky kolektivizaci postavila téměř na stejnou úroveň město a vesnici, že lidé v zemědělství pracovali podle zákoníku práce, že zemědělství zabezpečilo v mnoha komoditách potravinovou soběstačnost  Československa. Ještě jsem čekal, že navrhne vedle politického odsouzení zavrženíhodné kolektivizace vesnice přijmout politické usnesení, že Sněmovna vysoce hodnotí největší krádež 20. století - to je privatizaci všeho, že vysoce hodnotí politiku vlád ve kterých seděl a které dovedly tuto republiku ke stagnaci a mnohé její občany pod hranici bídy a většinu k životu bez pracovních či sociálních jistot.

Aby téma panem Kalouskem tak brzy nevyšumělo, bodře po rozsáhlé řeči oznámil, že to dnes do programu navrhovat nebude, ale v září určitě. Abychom se nad jeho geniální myšlenkou mohli řádně zamyslet. Prostě účel světí prostředky – když chceš zakrýt své průšvihy z minulosti nedávné a jejich kritice v době současné, najdeš si téma výbušné z doby hodně minulé.  A o propagaci máš zase na chvíli postaráno.

Josef Nekl, poslanec (KSČM)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice