Nekl (KSČM): Krátké zamyšlení

22.11.2017 4:33

Po pondělním zasedání Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR lidé poukazují, že šlo spíše o záznam handrkování a vzájemných ataků nežli smysluplné jednání. Ukončeme proto stav s těmito nesmyslnými rétorickými cvičeními a pojďme se věnovat skutečné práci.

Nekl (KSČM): Krátké zamyšlení
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Josef Nekl

Ustavení orgánů sněmovny je základem k nastolení normálního stavu, který umožní začít pracovat ve prospěch občanů i naší republiky. Je zbytečné se zabývat žabomyšími spory a brát tak čas, který můžeme věnovat důležitým tématům. Je třeba urychleně řešit stav našeho zdravotnictví, problémy s praktickými lékaři, to, že deset procent obyvatel našeho státu žije v příjmové chudobě. Je třeba se zajímat o situaci kolem přírodního bohatství, které by se mělo urychleně vrátit do rukou státu.

Jedním z velkých problémů je voda, jejíž cena se pro konečné odběratele neustále zvyšuje. Dalším problémem je i lithium, které najednou jakoby zapadlo, což je možná pro některé subjekty velmi vítané. Nezměnil se ani problém s migrační krizí, odlivy zisků do zahraničí a problémy s převody peněz do daňových rájů. A tento výčet by mohl pokračovat. Lidé pomalu a jistě přestávají politikům věřit. A po letošních parlamentních volbách se tento stav ještě prohloubil.

Bylo by velmi špatné, kdyby do tohoto letargického a vyčkávajícího stavu byla zařazena i KSČM. Je třeba pečlivě vnímat postřehy lidí a zabývat se skutečnými problémy, které musí dnes a denně řešit. Blížící se zima nastoluje i problém lidí bez domova. Předpovědi meteorologů hlásí tuhou a mrazivou zimu. V tom případě je třeba zajistit přístřeší pro tyto lidi, kteří mnohdy na ulici neskočili vlastní vinou.

Města a obce jsou pro občany dnes tou nejbližší možností, kam se mohou obracet. Bylo by však velmi dobré a účelné, aby v co nejkratší době byla ustanovena Poslanecká sněmovna i vláda. Protože některé problémy přes veškerou snahu nelze řešit pouze na regionech.

Všechny strany ve volebních programech slibovaly doslova modré z nebe. Dnes však tyto sliby zmizely a noví členové parlamentu a mnohdy i ti staří, se snaží urvat co nejvíce pro sebe či své politické strany. A toto jistě nebyl důvod, proč jim občané dali důvěru. Proto se snažme být jiní a mějme především zájem odvést práci, kterou jsme deklarovali.

Josef Nekl
předseda KV KSČM Olomouckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…