Nekl (KSČM): Šikula Langer

12.03.2015 10:48

Ti bývalí ministři vnitra, to jsou ale šikulové. Z jednoho se stal nakonec premiér a po neslavném konci se strejdou a bytem multimilionář. Samozřejmě křišťálově čistý. Tuším Gross se jmenoval. A nyní se objevil další šikula.

Nekl (KSČM): Šikula Langer
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Shodou okolností také bývalý ministr vnitra. Íčko mu tuším říkali. Z politiky před pár lety prý odcházel chudý pomalu jako kostelní myš a ejhle, rok se z rokem sešel a je z něj šťastný majitel akcií v hodnotě 40 miliónů korun společnosti IES MORAVIA REAL svého přítele Ivana Kyselého. Téhož Kyselého, jehož společnosti vlastní lukrativní nemovitosti v centru Olomouce v hodnotě několika stovek miliónů. Žiji v kraji, který je též krajem Ivana Langera. Nechci slyšet trávu růst, ale dost často i v současné době jsem slyšel, že bez Langera se v Olomouci a okolí ani prasečí chlívek nepostaví. Možná by k tomu mohl něco říci i jeho bývalý poradce, pozdější primátor Olomouce a dnes místopředseda ODS a poslanec Martin Novotný. Nebo jsou kořeny jinde? Třeba masivní rozklad Policie ČR za panování pana Langera, zrušení vyšetřovacích týmů odkrývajících různé kšefty či celé protikorupční jednotky a odejití schopných a zkušených kriminalistů. To samozřejmě nemohu posoudit, proto jsou to jen ubohé spekulace. O to víc je třeba konečně v Poslanecké sněmovně projednat a přijmout zákon o prokázání nabytí majetku. Komunističtí poslanci jsou již roky připraveni svůj návrh ve Sněmovně obhájit a prosazovat, bohužel zatím neúspěšně. Ať byla u kormidla ODS s TOP 09 a jejich přisluhovači z Věcí veřejných a následně jejich odpadlíků, či ať vládne Sobotkova Sociální demokracie s hnutím miliardáře Babiše ANO a jim sekundujícími a klérem řízenými křesťanskými demokraty. Pro tyto vlády byl a je návrh komunistů nepřijatelný. Současní vládcové slibují, že mají lepší. Bohužel se na program Sněmovny v rámci jejich ročního vládnutí nedostal.

Nenastal čas, i v souvislosti se zmíněnou kauzou bývalého ministra vlády ČR, paní a pánové poslanci z ČSSD, ANO a KDU-ČSL k zahájení plnění předvolebních slibů? Proč chce ANO změnu koaliční smlouvy? Že by se zaleklo svých předvolebních slibů v oblasti sociální, daňové diferenciace či výše zmíněných prokazování nabytí majetku?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…