Nekl (KSČM): V neděli se má odpočívat, a ne pracovat

02.03.2016 18:16

Projev na 42. schůzi Poslanecké sněmovny dne 2. 3. 2016

Nekl (KSČM): V neděli se má odpočívat, a ne pracovat
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Děkuji, pane předsedo, za slovo. Chtěl bych reagovat na některé předřečníky. Nevím, socialistický, nesocialistický. Já jsem tedy ateista, ale vím, že v neděli se má odpočívat, a ne pracovat, to, myslím, moc socialistické nebylo, když Bůh stvořil svět a v neděli odpočíval. Ale já bych chtěl odpovědět na některé otázky. Co to přinese České republice, tady padlo. Samozřejmě, že nic. Nic to nepřinese České republice, protože ty obchodní řetězce, které vlastní největší nákupní centra, veškerý svůj zisk odvádějí mimo naši republiku. Tady zůstává sociální, zdravotní pojištění, dejme tomu, ale zisk jde ven a jsou to miliardy korun samozřejmě ročně. Proto i ta sobota, neděle, státní svátek je pro ně dobrý, protože to jsou prachy, které potom oni mají jako zisk.

A teď bych se chtěl zeptat zcela vážně, prosím vás. Pokud tedy víte, kolik stojí rohlík, chodíte do obchodu, nebo kolik stojí máslo. Bavili jste se někdy s těmi obyčejnými ženskými, které sedí za pokladnou, doplňují regály apod., jestli by tento zákon přivítaly? Já tedy chodím hodně nakupovat, hodně se s těmi ženami bavím, ať již v řetězcích Aholdu, nebo já nevím, v Tescu, apod. 90 % z nich řeklo: Prosím vás, aspoň některé ty dny a státní svátky nám dejte volno, ať jsme s rodinami. A říkají mně to, prosím vás, ty ženské od pokladen a ty ženské od regálů, nikoli manažeři, kteří jsou samozřejmě placeni ze zisku, a ze soboty a neděle mají vyšší výplatu. To jsem tady chtěl poznamenat. Děkuji. (Potlesk poslanců KSČM.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…