Němcová (ODS): Naprosto zavádějící informace místopředsedy Okamury

11.07.2019 20:03

Projev na 33. schůzi Poslanecké sněmovny 11. července 2019 k Výroční zprávě o činnosti České televize v roce 2016 /sněmovní tisk 113/

Němcová (ODS): Naprosto zavádějící informace místopředsedy Okamury
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Miroslava Němcová a Daniel Takáč v Interview ČT24.

Děkuji za slovo. Ve vymezeném čase budu reagovat pouze na dvě věci, které se mi v projevu pana místopředsedy Okamury zdály obzvlášť nefér.

Pokud jde o platy zaměstnanců České televize. Plat generálního ředitele České televize je veřejnou informací, stejně tak rozhoduje Rada České televize o výši ročního bonusu generálního ředitele. Česká televize musí ve věci zveřejňování platů všech ostatních svých zaměstnanců dbát principu zákona o ochraně osobních údajů. Veřejný zájem je v této věci v konfliktu se zájmem soukromým a obecně lze konstatovat, vyžádala jsem si tuto informaci, že platy moderátorů hlavních publicistických a zpravodajských pořadů v České televizi jsou výrazně nižší než platy v komerčních televizích a pohybují se kolem dvojnásobku průměrné mzdy České televize.

Pokud jde o sport, mám tu čest oznámit, že sportovní práva jsou problémem všech lokálních vysílatelů, jejich ceny celosvětově stoupají. Přesto Česká televize nabízí tyto přenosy za nejnižší poplatek v Evropě a má již zajištěná dnes např. vysílací práva na olympijské hry Tokio 2020, zápasy české fotbalové reprezentace, mistrovství světa ve fotbale 2022, Euro 2020, finále ligy mistrů, superfinále UEFA, mistrovství světa v hokeji do roku 2023, vybrané zápasy nejvyšší tuzemské fotbalové a naprostou většinu hokejové ligy, mistrovství světa i mistrovství Evropy v atletice do roku 2023, světový pohár i mistrovství světa v biatlonu apod. Myslím, že tohle by tady mělo zaznít. K dalšímu příspěvku se přihlásím až v řádném čase, toto byly pouze faktické poznámky na naprosto zavádějící informace, které zde přednesl místopředseda Sněmovny Tomio Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.