Němcová (ODS): Žádám vyvození odpovědnosti za šikanu odpůrců elektronické evidence tržeb

05.06.2015 21:08

V pořadu České televize Máte slovo (4. 6. 2015) vystoupili dva zástupci živnostníků, kteří oponují návrhu zákona o elektronické evidenci tržeb. Oba byli vystaveni praktikám, které připomínají postupnou likvidaci živnostníků po roce 1948, v době vlády komunistů.

Němcová (ODS): Žádám vyvození odpovědnosti za šikanu odpůrců elektronické evidence tržeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Na Petru Fenclovou, majitelku obchodu, přišla 12 hodin po odvysílání pořadu tajná kontrola ze správy sociálního zabezpečení. Úřednice přiznala, že důvodem kontroly byla kritika paní Fenclové namířená proti systému, který na živnostníky chystá Ministerstvo financí řízené Andrejem Babišem.

Tento příklad prokazuje, že vláda živnostníky považuje za podvodníky a je připravena je likvidovat ve prospěch velkých podnikatelských subjektů. Nástroji likvidace se stává narůstající byrokracie propojená se systémem udavačství a represivní kroky ze strany ministerstev a institucí v podobě šikanózních kontrol. Opakuje se komunistický atak na tu část společnosti, která je na státu nejméně závislá. Nečerpá dotace a výhody dané zákoníkem práce, ale stará se sama o sebe.

Žádám ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marxovou, aby věc prošetřila a vyvodila okamžitě personální odpovědnost. Někdo dal úřednici příkaz, aby na tajnou kontrolu „vzpurné“ živnostnice šla. Musíme vědět, kdo to byl a proč tak z moci státu proti občanovi vystupoval. Taková praxe nesmí být za žádných okolností tolerována!

Považuji rovněž za alarmující slova druhého účastníka televizní diskuse, Pavla Havlíčka, známého kritika Andreje Babiše, který tvrdí, že byl před pořadem zastrašován.

Miroslava Němcová
předsedkyně mandátového a imunitního výboru PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…