Němec (ANO): Audit společnosti schválen

28.08.2015 9:05

Skoro po roce je rozhodnuto.

Němec (ANO): Audit společnosti schválen
Foto: Archiv VN
Popisek: Vojtěch Němec, zastupitel Českého Krumlova, BPP, kandidát za ANO 2011, nyní člen hnutí PRO 2016

Vážení přátelé a příznivci hnutí ANO2011,

dne 27.08.2015 proběhlo stěžejní zastupitelstvo. Bodem č. 17 bylo schválení auditu městské společnosti ČKRF tak, jak bylo navrženo pracovní skupinou pro audity s tím, že návrh byl pojat výhradně v gesci rady města s odkazem na §102 zákona o obcích.

Podali jsme protinávrh ústy našeho zastupitele MVDr. Libora Janoucha ve znění: Pracovní skupina pro přípravu auditů připraví průběh výběrového řízení na audit společnosti ČKRF, tj. připraví podklady pro oslovení auditorských společností na základě návrhů rady města a politických subjektů, účastní se otvírání obálek a vyhodnocení nabídek, vypracuje návrh pořadí a jeho zdůvodnění. Zadavatelem a zároveň schvalovatelem výběrového řízení bude zastupitelstvo města Český Krumlov.

Náš návrh, v právně upravené podobě, byl přijat počtem 12. hlasů za pomocí části koalice a KSČM. Starosta města trval na jmenovitém hlasování, poněvadž se domnívá, že je náš návrh protiprávní. My jsme společně s ODS, ústy paní zastupitelky JUDr. Zajíčkové, podali výklad odkazující na zákon § 84 odst. 2. s písemným vyjádřením právníka ministerstva vnitra. Bohužel musíme konstatovat fakt, že bývalý člen zastupitelského klubu a lídr kandidátky Mgr. Oldřich Hluško, který byl zvolen za hnutí ANO2011 a tudíž se zavázal plnit předvolební program, který prosazujeme, hlasoval proti návrhu.

Vojtěch Němec, DBA, MBA, BBA

  • PRO
  • Dny ztrát sto hlasů ze sta dobrovolná gesta a povinný strach
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…