Němec (ANO): Zamyšlení nad tím, koho volit

08.10.2014 20:10

Zajímavý fejeton od Milana Hodbodě o politickém prostředí v Českém Krumlově.

Němec (ANO): Zamyšlení nad tím, koho volit
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Pan starosta nám napsal, že čtyři roky ve funkci je málo na to, aby se dalo pro město a potažmo jeho občany něco zásadního udělat. Možná má pravdu. Pouze nerozumím tomu, co udělali ti ostatní, kteří tam byli dvě a více volebních období.

Jako příklad uvedu bývalou místostarostku. Po osmi letech působení na radnici neudělala nic pro to, aby se lidé nemuseli stěhovat z Českého Krumlova. Přesto jsme se mohli dočíst, že nyní, pokud bude znovu zvolena, již ví, co je třeba udělat. Je možné jí věřit, když sama má postavený dům v Kájově?

Dále jsme se mohli dočíst v programu ODS, že nedovolí prodávat nadále majetek města. S tím je třeba naprosto souhlasit, vždyť se vždy říkalo, že majetku se nezbavuje ani ten nejhloupější sedlák. Bohužel se toho sami nedrželi a vládli naší radnici pod heslem čím méně majetku, tím méně starostí. Výsledkem byla jen ztráta příjmů, škrty ve financích na investice a na opravy, což konečně dokládá i opadaná fasáda jejich sídla.

Dalším velikým otazníkem je Rozvojový fond Města. Je více než zarážející, že se jedná o majetek města, ale zastupitelé dosud nikdy neměli možnost o tomto majetku rozhodovat. Naopak, majetek města se dál bezúplatně převádí na Rozvojový fond a ten ho většinou prodává v netransparentních neveřejných řízeních. Udělal by to kdokoli se svým majetkem? A s majetkem občanů města, který mu byl svěřen?

A za další – areál bývalých kasáren. V jiných městech by tyto pozemky už dávno sloužily občanům. U nás město jen za hlídání platí více než milion korun ročně. Prý je problém v nedostatečné kapacitě kanalizace na sídlišti Vyšný, na kterou nemá město peníze. Za peníze vyhozené za hlídání by se dalo opravit několik cest ve městě.

V jiných městech se snaží vytvářet podmínky pro místní firmy a živnostníky tak, aby měly pro své zaměstnance práci a peníze zůstávaly v regionu. Z naší radnice ten pocit nemám. Český Krumlov je sice světoznámé město, ale radnice své peníze rozděluje po celé republice, a doma jen minimálně.

Na závěr si nemohu odpustit poznámku, že občan je zde až na druhém místě. Jinak by se nemohlo stát, že lidé, kteří se zde narodili, celý život zde žili a oslavili zde i zlatou svatbu, nedostali od města ani prosté blahopřání.

Možná, že tak bude činit až nové vedení, ale to už je v našich rukách. Přál bych si, aby si občané zvolili zastupitele, kteří začnou konečně jejich problémy skutečně řešit. Ne se jen za ně schovávat.

Vojtěch Němec, DBA, MBA, BBA

  • PRO
  • Dny ztrát sto hlasů ze sta dobrovolná gesta a povinný strach
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).