Němec (LEV 21): Koncept nové škodovky je naprostá bomba

16.04.2014 13:30

V minulých dnech byl na několika světových výstavách automobilů představen nový koncept škodovky z Mladé Boleslavi a nutno říci, že to auto je naprostá bomba.

Němec (LEV 21): Koncept nové škodovky je naprostá bomba
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav NĚMEC z LEV 21

Ta nová škodovka, ať již jde o Škoda - Vision C, který byl v pouhém modelu představen na mezinárodním autosalonu v Ženevě a v Bratislavě, nebo již plně funkční koncept, který již skutečně jezdí, je opravdu překrásná a bylo by opravdu třeba, aby již nyní v Mladé Boleslavi připravovali její sériovou výrobu, než se tento nový a opravdu nádherný design okouká. Osobně si myslím, že by se takto vydařené auto mohlo začít opravdu co nejdříve vyrábět, a to nejprve v prestižní verzi Škoda - Superb a postupně i jako Škoda - Octávie, která je z aut této třídy u nás nejprodávanější. Určité shodné designové rysy, zejména přední masku, světla a zrcátka, by pak mohly mít i ostatní škodovky, zejména Škoda - Rapid, popř. i Škoda - Fábie, ale to už ponechme na rozhodnutí tvůrců a managamentu Škoda - Auto.

Nedávno, při návštěvě předsedy české vlády B. Sobotky v koncernu Škoda – Auto, bylo rozhodnuto i o tom, že v odštěpném závodě automobilky v Kvasinách, se bude vyrábět zcela nový škodovácký SUV, který zatím nebyl představen in natura, ale podle zatím publikovaných návrhů a skic vypadá rovněž velmi zdařile. Je tedy vidět, že když se nechá návrhářům a konstruktérům volná ruka a nikdo je zbytečně v jejich tvůrčí invenci neomezuje, že umí udělat opravdu světové a hlavně krásné auto a určitě i za přijatelné peníze.

Tyto nové líbivé linie představené škodovky zaručují, že se česká, nebo přesněji řečeno česko – německá Škodovka, stane opravdu designově světovým vozem a nechá za sebou historii, která byla po celá dlouhá léta poznamenána určitými socialistickými předsudky, direktivami z RVHP, hloupými úvahami různých stranických činitelů a v poslední, již nové době, i doslova korejskými variacemi, které se snad ke škodě věci nejvíce odrazily i na minulé verzi Škody - Superb. Kam se na tuto nově představenou verzi naší Škodovky dnes designově hrabe zbytečně nabubřelé Audi, přeumělkovaný Peugeot či Citroén, které byly kdysi rovněž překrásnými vozy, ale jejich neustálým vylaďováním a faceliftováním, spadly postupně všechny do nezajímavé šedi a všechna jejich auta jsou takřka stejná a zajímavá pouze vymoženostmi moderní techniky.

Ale chce-li naše automobilka opravdu prodávat, a to nejen v zahraničí, kde jsou vozy Škoda stále ještě nabízeny v podstatě pod cenou, ale i u nás doma, musí mít na zřeteli zejména to, že solventnímu zákazníkovi se to auto musí v prvé řadě líbit a teprve pak se, vyjma aut vyloženě pracovních, díváme na to ostatní. Takže auto prodává zejména karoserie, její líbivé a neokoukané tvary a také pochopitelně barva, krásný a dobře propracovaný a barevně sladěný interiér a v neposlední řadě i nepřemrštěná cena, která je zejména v České republice pro většinu zákazníků důležitá.

Jsem plně přesvědčen, že toto všechno, si pracovníci koncernu Škoda - Auto velmi dobře uvědomují a doufám, že takto překrásný bude již nový Superb, který začne v roce 2015 jezdit po českých silnicích. Opravdu by bylo i pro naši Škodu velmi škoda, kdyby tomu tak nebylo.

Já osobně smekám před prací škodováckých návrhářů a do budoucna jim přeji, ať se jim práce i nadále daří. Za navržení tohoto krásného nového českého auta a jeho prosazení do sériové výroby je třeba všem návrhářům a konstruktérům poděkovat a šéfdesignera tohoto překrásného automobilu, Jozefa Kabaně, navrhnout na vysoké státní vyznamenání. Opravdu si to zaslouží!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.
Stínový ministr vnitra za LEV 21 a kandidát do Evropského parlamentu za LEV 21

reklama

autor: NS - LEV 21

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…