Němec (LEV 21): Vítězství podnikatele Andreje Kisky je varováním pro politiky

30.03.2014 14:20

Výrazné vítězství slovenského podnikatele Andreje Kisky nad Robertem Ficem ukazuje znechucení občanů současnými politiky.

Němec (LEV 21): Vítězství podnikatele Andreje Kisky je varováním pro politiky
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav NĚMEC z LEV 21

Výrazné vítězství donedávna neznámého slovenského podnikatele Andreje Kisky nad současným předsedou slovenské sociální demokracie - SMER a nynějším slovenským premiérem Robertem Ficem zcela jasně ukazuje na naprosté znechucení občanů Slovenské republiky současnými politiky a politikou jimi vedených stran.

Obdobně tomu bylo již dříve v České republice, kdy bezradní lidé, znechucení politikou velkých politických stran, ať již pravicových či levicových, dali v předposledních parlamentních volbách svoje hlasy zcela nové a do této doby naprosto neznámé straně Věci veřejné a když i tato strana, do které lidé vkládali tolik důvěry, voliče zklamala, dali v posledních volbách masově své hlasy zcela novému a neznámému hnutí s názvem ANO, vedené podnikatelem Andrejem Babišem, a to i přesto, že toto nové a narychlo vzniklé hnutí nemělo vůbec žádný volební program a popularitu získávalo pouze naprosto nesourodými populistickými výkřiky, usmolenými koblihami rozdávanými zdarma bezdomovcům na náměstích a ohranými frázemi z úst herců, kteří by se dnes zřejmě již jinak neuživili.

Za povšimnutí ale stojí, že Andrej Kiska ve slovenských prezidentských volbách výrazně zvítězil i přesto, že proti němu byla vedená masová antikampaň se zjevným cílem jeho diskreditace i ze strany již zavedených letitých politiků a obdobně tomu bylo i v České republice, kde před posledními parlamentními volbami, zde byla vedena ještě drsnější antikampaň proti předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který dostal od našich občanů obrovské množství hlasů i přesto, že všichni jeho voliči předem věděli, že byl spolupracovníkem komunistické StB a spis o tom koloval ve sdělovacích prostředních a po internetu již drahnou dobu před volbami.

Z toho plyne, zejména pro všechny stávající politiky a již zavedené politické strany velké poučení! Totiž to, že naši lidé si představovali vývoj politických událostí po politickém převratu v roce 1989 zcela jinak. Domnívali se, že při budování demokratického právního státu bude mít občan u politiků podstatně větší zastání, než v dobách minulých, že se politických kormidel ujmou skuteční odborníci - lidé nejen vzdělaní, ale i slušní, čestní, neúplatní, spravedliví a pracovití, kteří budou ochotni pracovat opravdu pro lidi, pro své občany a nikoliv jen pro sebe a své vlastní obohacení.

Z řady diskusí vyplývá, že naši lidé si představovali, že se všechno to dobré, co bylo v minulých dobách u nás vytvořeno, dále rozvine a obohatí, že se uvolněním možností podnikat rozšíří nabídka kvalitního zboží a služeb všeho druhu, zvýší se konkurenceschopnost našeho zboží v zahraničí a že se naše země bude dále rozvíjet ve prospěch našich občanů a celé naší české společnosti. Možná, že si to tak ve svých snech a mylných vizích představoval i Václav Havel, ale situace se i jeho vinou začala vyvíjet podstatně odlišným směrem.

Do politiky vstoupili různí gauneři, kterým nešlo vůbec o lidi, o naše občany, ale jen a jen o to, aby si právě oni něco urvali pro sebe z majetku, který dříve patřil nám všem. A výsledek vidíme - lidé sice mají jakou-si nehmatatelnou svobodu, mohou se i bez cenzury vyjadřovat takřka ke všemu, ale jejich názory stejně nikoho z vládních činitelů zleva, ani zprava nezajímají, ale zato řada z nich, bohužel již přišla o práci i o letité rodinné úspory, o levné, státem dotované, potraviny, o levné bydlení a energie, o levné pohonné hmoty, o levnou elektrickou energii, plyn i uhlí a dokonce i o levné dřevo na topení a výsledkem jsou nejen davy nezaměstnaných, kteří, aby se alespoň nějak uživili, začínají páchat různou, zejména majetkovou, trestnou činnost, ale je zde i více než milion lidí živořících pod hranicí chudoby, řada lidí je již bez střechy nad hlavou, hrozí jim exekuce a další problémy a  „vymoženosti“ kapitalismu v českém pojetí.

To, že naši lidé tento vývoj nechtěli a nadále nechtějí, se projevuje nejen v tom, že mnozí z nich již dávno přestali novým politikům a jejich politickým stranám věřit, přestali chodit k volbám a začali opovrhovat i státními orgány, úřady a institucemi, nadávají takřka na všechno a na každého po hospodách a mnozí hledají východiska zejména v nových, byť neznámých lidech, v lidech, kteří nebyli nikdy dříve politiky, nejsou spojeni s žádnou dosavadní politickou stranou či hnutím a tak samozřejmě i riskují, neboť jiné východisko ze současného „kapitalistického marasmu po česku“ nevidí.

Tak o tom popřemýšlejte, vážení páni politici, abyste se svými současnými aktivitami a nicneděláním pro občany, brzy všichni neskončili v propadlišti dějin.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.
Stínový ministr vnitra za LEV 21 a kandidát do Evropského parlamentu za LEV 21

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice