Němec (LEV21): Český a slovenský lid dnes baví pouze TV ŠLÁGR

03.05.2015 10:00

Když se v poslední době podíváme na skladbu pořadů vysílaných všemi, u nás dostupnými televizemi, je třeba zcela jednoznačně konstatovat, že pokud jde o zábavu, neumí ji dělat nikdo, vyjma nové televizní stanice TV ŠLÁGR.

Němec (LEV21): Český a slovenský lid dnes baví pouze TV ŠLÁGR
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav NĚMEC z LEV 21

Přesně to vypadá tak, že se snad nové porevoluční televize a jejich - novým politikům poklonkující – vedení, bojí cokoliv kritizovat, aby snad nepřišli o výnosná a dobře placená místa na výsluní. Máme dnes nadstandardně placené různé rady pro rozhlasové a televizní vysílání, kde si různí protekčně dosazení pseudo-odborníci „mastí kapsu“ nehoráznými platy za to nic nedělání, ale aby nasměrovali vysílání z tupých amerických krvelačných filmů, tendenčních válečných stříleček a krváků, přihlouplých detektivek a vědeckofantastických magorií, stupidních televizních megasoutěží a pokusů o jakési TV super seriály, které však těm Dietlovým nesahají ani po kotníky, směrem k opravdové zábavě, to neumí. Jaké vzory si pak má brát dnešní mládež? A čím se má bavit po celodenní dřině upachtěný pracující člověk?

Je snad dnes cílem veškerého televizního dění ještě více naštvat již tak politikou a politiky doslova „otrávené“ lidi, kteří musí mnohdy, aby si udrželi alespoň životní minimum a mohli vychovat svoje děti, mít dva i více pracovních úvazků, aby si za celý měsíc vydělali to, co takový člen komise za jeden den bezduchého sedění v komisi? Je snad cílem tohoto dění zdevastovat naši mládež ve stylu přiblblých počítačových her, kde se sekají hlavy tam účinkujících „hrdinů“ jako na běžícím pásu, a oni záhy obživnou? Uvědomuje si vůbec někdo, že náctiletí hlupáci, kterým se dnes v podstatě nikdo nevěnuje, a jsou to vlastně děti ulice, to pak zkouší v praxi a v parku před poštou přepadají se stejnou brutalitou takřka bezbranné důchodce a jsou-li zadrženi policií, vymlouvají se na to, že to tak viděli v televizi? Co to je za společnost, která tady denně předkládá takového zavrženíhodné typy chování mladým lidem a neumí národ skutečně a na potřebné úrovni pobavit?

Mimo několika mála vybraných zábavných pořadů s Karlem Gottem, Lucií Bílou, Karlem Šípem, Miroslavem Donutilem a několika málo dalšími pořady, které jsou však jen trapným opakováním z let minulých, včetně ty tzv. „totality“, dnes opravdovou zábavu skutečně neumí udělat nikdo a jedinou výjimku tvoří zhruba tři roky působící - TV Šlágr, který vyprojektoval léta opomíjený hudební skladatel, interpret a humorista Karel Peterka se svojí manželkou Janou, a kteří dnes dělají pro pobavení, touto společností utrápených, pracujících a zejména důchodců, maximum.

Vrcholem drzosti řady současných nových televizí jsou pokusy o jakou-si pseudozábavu ve stylu vyloženě sprostých výstupů zoufalců typu Izera, Suchánka, Genzera a jim podobných.  Otázkou je, proč tam vůbec tyto komise dnes jsou, proč jsou do nich nominovaní tak nehorázně přeplácení „odborníci“, placení navíc z našich daní a proč stále ještě musíme platit rozhlasové a televizní poplatky pouze jen státnímu rozhlasu a státní televizi, když si dnes tyto instituce stejně dělají, co chtějí, mnohé z nich veřejně matou obyvatelstvo jednostrannými informacemi, zcela programově urážejí prezidenta republiky a jejich vedení je již dlouhou dobu naprosto nekompetentní. Mimo několika vybraných pořadů, většinou prezentovaných na ČT2, je již takřka nikdo neposlouchá. Co takhle platit poplatky jen té televizi, kterou ti kteří lidé sledují? To by byla pro ty státní subjekty katastrofa, že? Ale jednou k tomu stejně dojde, protože si to lidé prosadí!

Je třeba připomenout, že dříve – v té, dnes tolik zavrhované „totalitě“, kdy vysílala nejprve jen jedna jediná televizní stanice a pak i několik stanic dalších, uměli, i přes, mnohými zveličované „komunistické limity“, dělat tehdejší tvůrci televizní zábavu na vysoké úrovni a i přes různé „komunistické umělecké komise“, se nebáli dělat si legraci i z tehdejšího režimu, vymýšleli stovky zábavných scének a narážek a každý týden, minimálně v pátek, v sobotu a v neděli, bavili celý národ. Vzpomeňme si jen na zábavné pořady typu „Ein Kessel Buntes“ a další pořady Intevize a Eurovize, na scénky vynikajícího Semaforu, ale i produkce Hudebního divadla v Karlíně, Divadla Na Vinohradech, Divadla Spejbla a Hurvínka a dalších, jakož i nezapomenutelných komiků od Jiřího Štuchala, Jaroslava Štercla, Jiřího Šlitra, Jiřího Grossmanna, Jiřího Suchého, Miloslava Šimka, Felixe Holzmanna, Jiřího Wimmera, Vladimíra Dvořáka, Jiřiny Bohdalové, Vladimíra Menšíka, Jiřího Sováka, Luďka Nekudy, Luďka Soboty, Jiřího Krampola, Oldřicha Kaisera, Miloše Kopeckého, Bolka Polívky, Josefa Náhlovského, Petra Nárožného, Josefa Dvořáka, Ivana Mládka, Jitky Molavcové, Milana Pitkina a některých dalších, kteří jsou dnes již většinou, bohužel, buď na onom světě, a nebo jsou tak staří, že již nemohou veřejně vystupovat. Kde jsou dnes zábavné hudební pořady typu „Lucerna“, „Divadlo ve Slaném“, apod.? Kdo dnes baví český a slovenský lid po jejich celotýdenní dřině? Myslíte, že to zvládají preferované muzikály na několika pražských scénách? Ani omylem!

Já tvrdím, že dnes umí dělat zábavu pouze nová „československá lidová televize“ – TV ŠLÁGR, kterou zhruba před třemi lety se svojí manželkou a několika přáteli vyprojektoval, vynikající hudební skladatel Karel Peterka, který to v žádném režimu neměl lehké, a to jen proto, že ve svých textech psal i to, co se tomu kterému režimu nehodilo do krámu. Osobně sleduji jeho tvorbu již dlouho a musím před ním skutečně smeknout. Jeho skladby jsou, až na výjimky, opravdu „ze života“, mají patřičný náboj a „životní pravdu“ a navíc většinou „pohladí člověka po duši“.

Tento mimořádně schopný a nadaný skladatel, se svou ženou Janou, jinak vynikající zpěvačkou, kolem sebe dokázali za poslední tři roky soustředit řadu velice kvalitních, a do té doby většinou naprosto neznámých, lidových umělců, jejichž tvorba zahrnuje nejen klasické české a slovenské dechovky, ale zejména vynikající zábavnou, oddechovou i instrumentální tvorbu, která se dá poslouchat celý den a která posluchačům přináší pouze uklidnění a celkovou pohodu – a v tom je také její největší přínos.

Jen se, i vy, kteří tomu nevěříte, či kteří nemáte rádi dechovku, zkuste někdy na tomto programu, do tam prezentované hudby, opravdu zaposlouchat, a uvěříte. Je to naprostá pohoda a celkový relax, vyloženě televize pro zlepšení nálady a zdaleka ji neposlouchají jen důchodci, jak se někde tvrdí. Zvláště bych její poslech doporučoval oněm „neslavným“ komisím, o nichž jsem se zmínil shora, ale také ministrovi kultury, jehož ministerstvo tady prostřednictvím různých grantů dotuje řadu zcela stupidních projektů, nesmyslných výstav a dalších „paskvilů“, sloužících pouze k účelovému překrucování dějin, o které nikdo z běžných lidí nejeví žádný zájem, neboť většina z našich lidí je sama dobře zná a nepotřebuje k tomu stupidní komentáře sotva třicetiletých samozvaných „historiků“, nebo rádoby „uměleckých kritiků“, z nichž někteří, aby sami vynikli, kritizovali po převratu i našeho nejlepšího zpěváka všech dob – Karla Gotta, jakož i lidmi léta milovaného režiséra Zdeňka Trošku, čímž se však před celým národem sami naprosto zesměšnili a nikdo je dnes již nebere vážně.

Hledáme-li pro naši mládež ty správné vzory chování, hledejme je, ne ve filmech, kde dominují skupinky amerických privilegovaných a agresívních feťáků z nejlepších rodin, kteří jezdí již na střední školu nejdražšími auty a dělají si tam co chtějí, ale hledejme je mezi účinkujícími zpěváky na TV Šlágr a také v textech zde znějících písní Jiřího Zmožka, Marcela Zmožka, Karla Peterky, „Veselé trojky“, Duo Jamaha, Duo Aramis, Duo Adamis, Jakuba Smolíka a berme si životní příklad z celoživotní dráhy nejen vizuelně hezkých, ale zejména vnitřně krásných lidí typu Ivany Slabákové, Danulky a Mariana z Dua Rytmus, manželů Ducháčkových ze Šohajky, manželů Pospíšilových, všech členů sboru „Kysucký prameň“ a z mimořádně nadaného slovenského interpreta Martina Jakubce, jehož dvě písně jsou tak vynikající a procítěně podané, že by se mohly s naprostou vážností stát i novou slovenskou hymnou. Jen se zaposlouchejte, vážení přátele, a myslím, že již pouze zcela mimořádně přeladíte na jinou stanici.

Tak, milá paní Jano Peterková a milý pane Karle Peterko, jakož i vy všichni další nadšenci, kteří se podílíte na vysílání nové zábavné televize TV Šlágr – přeji vám všem jen samé úspěchy – a ať se vám daří i nadále na patřičné úrovni bavit celý český i slovenský národ. Děkuji vám………a vůbec se neostýchejte požádat ministra kultury o potřebné dotace či o slušně placené granty z prostředků EU, neboť vaše činnost je nanejvýš potřebná a pan ministr má peněz dost. Jen je zřejmě zatím přiděluje někam jinam.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.