Nešpor (STAN): …hlavně nesmí býti smutno

09.05.2020 18:02

Žijeme v době „koronavirové“, a tak se zdánlivě ve svých obcích nezajímáme o nic jiného, než jak chránit sebe a své spoluobčany před touto nebezpečnou nákazou. Ano, věnujeme tomu hodně prostředků, úsilí, energie i času. Nemáme čas ani možnost se zrekreovat a pobavit jako dříve, ale znovu si dokazujeme, jak dokážeme na malých obcích a městech stát při sobě, když je třeba a jak vynalézavý a šikovný jsme národ.

Nešpor (STAN): …hlavně nesmí býti smutno
Foto: STAN
Popisek: STAN

A jde to i s nadhledem a vtipem, jak dokazují různé videomontáže a fotomontáže kolující po sítích. Je to doba zlá, ale vůbec ne beznadějná! Zachovejme si proto náš nadhled a optimismus a předávejme ho, více než kdy jindy, svým spoluobčanům. Naši občané to potřebují a hlavně to od nás i podvědomě očekávají. Jsme určitými autoritami ve svých vesnicích, obcích, obvodech a městech a je známo, že v krizových momentech hledá člověk nějakou oporu právě u takových autorit. Nejsme k tomu vůbec povoláni, ale přesto se to od nás očekává… a tak se vyzbrojme optimismem a dobrou náladou a rozdávejme ji svému okolí. Hlavně nesmí býti smutno… !

Nic horšího, než že by nyní národ upadl do pesimismu a beznaděje, by jej nemohlo potkat. Slova pana Svěráka při celostátním poledním rozhlasovém vysílání dne 25.března to vyjádřila beze zbytku a jeho píseň Není nutno by mohla být pro nás symbolem této doby podobně jako jím byla Modlitba pro Martu v roce 1968. A já pevně věřím, že až doba zlá pomine, stane se Není nutno písní stejně nesmrtelnou.

Od nás Starostů se ale také očekává, že i v této složité době budeme konstruktivní vládní i krajskou opozicí, která nedovolí koaličním politikům, premiérem počínaje a těmi krajskými konče, aby na nás, pod rouškou otcovského děkovného projevu, ušili nějakou boudu a vytěžili nekalé politické body. Ale ani o to nyní nemám strach. Máme velezkušené a neohrožené zástupce v Parlamentu ČR i krajském zastupitelstvu a současně připravujeme nejkvalitnější kandidátku do nadcházejících podzimních krajských voleb za dob existence našeho hnutí v Karlovarském kraji. Zde chceme naše pětičlenné zastoupení v krajském zastupitelstvu výrazně navýšit a promluvit konečně rozhodujícím způsobem i do řízení kraje. Máme pro to vhodné kandidáty, máme splnitelný program a jsme směrem k těmto volbám naplněni přiměřeným optimismem. Podpora z obcí, měst a regionů, dokonalá znalost problematiky, erudice našich předních kandidátů a jejich široká známost – to jsou naše hlavní devizy.

A tak vzhlížejme k budoucnosti (té koronavirové i politické) s optimismem a nadějemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.