Netolický (ČSSD): Koalice Pro prosperující Pardubický kraj oficiálně podala kandidátní listinu

24.07.2020 20:15

Ačkoliv do podzimních krajských voleb zbývají více jak dva měsíce, byla v pátek 24. července oficiálně podána kandidátní listina 3PK – Pro prosperující Pardubický kraj. Ta je koalicí České strany sociálně demokratické a hnutí Společně pro kraj. Kandidátní listinu vede jako lídr stávající hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Netolický (ČSSD): Koalice Pro prosperující Pardubický kraj oficiálně podala kandidátní listinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

„Podání kandidátní listiny je určitý symbolický krok, kterým jasně a zřetelně říkáme, že chceme bojovat o přízeň občanů našeho Pardubického kraje, protože jsme tým, za kterým jsou vidět výsledky. Prvních dvacet jmen jsme zveřejnili již začátkem prosince loňského roku a následně jsme představovali další kandidáty, mezi kterými jsou učitelé, lékaři, starostové, hasiči či živnostníci. Každý na kandidátní listině má své důležité místo a neřešíme, kdo je třetí či třicátý osmý,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který je lídrem kandidátní listiny.

Dvojkou na kandidátce je starosta Hlinska Miroslav Krčil, třetí místo patří krajskému starostovi dobrovolných hasičů Josefu Bidmonovi, čtvrtý je ředitel pro zdravotní služby Nemocnice Pardubického kraje a.s. Vladimír Ninger. Na pátém místě je starosta Letohradu a předseda hnutí Společně pro kraj Petr Fiala. „Vytvořili jsme velmi zkušený tým, jehož hlavním cílem je pracovat pro náš prosperující Pardubický kraj. Je za námi všemi, ať už na kraji či na obcích vidět práce, na kterou můžeme úspěšně navazovat. Rozhodně nechceme slibovat vzdušné zámky, ale pracovat pro celý region,“ říká Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.