Neubauer (ČSSD): Kontejnery zamezí černým skládkám

31.12.2014 10:15

I v nadcházejícím roce budou moci občané třetího plzeňského obvodu využívat pravidelných svozových dnů, kdy jsou každou první sobotu v měsíci na 17 místech obvodu umisťovány velkokapacitní kontejnery, aby se občané mohli zbavit velkoobjemového odpadu. Do nich mohou občané odkládat nepotřebné věci, jako je například starý nábytek, sedačky apod.

Neubauer (ČSSD): Kontejnery zamezí černým skládkám
Foto: red
Popisek: Radislav Neubauer, Starosta MO Plzeň 3

„Smyslem rozmisťování velkokapacitních kontejnerů je jednak zamezení vzniku černých skládek a dále se občané mohou zbavit odpadu zdarma, bezpečně a hlavně v blízkosti svého domova “, vysvětluje starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer.

Pokračovat bude i spolupráce s dobrovolníky, kteří u kontejnerů občanům poradí a pomohou s jejich odpadem. Rovněž je nasměrují na příslušný sběrný dvůr, pokud odpad bude kvalifikován jako nevhodný či dokonce nebezpečný. Také se opět zapojí Městská policie Plzeň, kdy na vybraných místech budou dohlížet strážníci, aby kontejnery nezneužívali podnikatelé či velké firmy.

„Na svozová místa budou kontejnery rozmístěny již tuto sobotu 3. ledna mezi 8. a 10. hodinou. Čas odvozu je závislý na rychlosti naplnění kontejneru. Pokud bude kontejner zaplňován průběžně, bude odvezen kolem 18. hodiny,“ dodal místostarosta David Procházka.

Občané mohou kontejnery využít také při povánočním úklidu. Vánoční stromky je možné nechat i vedle kontejnerů na komunální odpad. Ty pak budou svezeny úklidovými firmami během ledna, února a března k energetickému využití do Plzeňské teplárenské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.