Neubauer (ČSSD): Váleční veteráni se přišli podívat na strom v zahradě Miroslava Horníčka

09.05.2017 16:52

Poslední den tradičních Slavností svobody, v pondělí 8. května, navštívili váleční veteráni George Tompson, Earl Ingram a Richard Pieper také Úřad městského obvodu Plzeň 3, kam je pozvalo vedení centrálního obvodu - starosta Radislav Neubauer a místostarostové Radoslav Škarda a David Procházka. Ačkoli setkání zprvu překazil mohutný déšť, nakonec se neslo ve velice přátelské atmosféře.

Neubauer (ČSSD): Váleční veteráni se přišli podívat na strom v zahradě Miroslava Horníčka
Foto: red
Popisek: Radislav Neubauer, Starosta MO Plzeň 3

„Jsme rádi, že se s Vámi můžeme opět setkat, protože jako Plzeňané stále cítíme velkou vděčnost a chováme Vás v úctě. Jsme šťastni, že se opět shledáváme s bojovníky, které do našeho města přivedl legendární velitel generál George Smith Patton,” pronesl úvodem starosta obvodu Radislav Neubauer.

Po něm se slova chopil také jeden z veteránů, velitel čety roty L 3. praporu 38. pluku 2. pěší divize Earl Ingram, který poděkoval za pozvání, dojemně pohovořil o tragické minulosti a zároveň popřál české zemi budoucnost bez hrůzy válek.

Hosté pak obdrželi od vedení obvodu jako dar publikace s historickými i současnými fotografiemi centrálního obvodu, a byli pozváni, aby se šli podívat na dřezovec trojtrnný - strom, který společnými silami zasadili v zahradě Miroslava Horníčka před třemi lety.

Během odpoledne pak nastal další významný okamžik, a to ocenění Patricie Kraftové, patronky veteránů, která se přes patnáct let o americké i belgické pamětníky a jejich rodiny během pobytu v Plzni pečlivě stará. Starosta předal paní Kraftové pamětní medaili Bohumila Kulhánka, což u hostů vyvolalo bouřlivé ovace.

„Pevně doufáme, že se zase za rok uvidíme a chceme Vám říct, jak jsme na Vás hrdí a nikdy nezapomeneme na to, že jste za cenu nasazení vlastních životů přinesli tolik očekávanou svobodu do našich domovů," zakončil starosta Neubauer toto krátké, ale emotivní setkání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby