Niedermayer (TOP 09): Bez propočtů, bez znalostí dopadů, ale s palcovými titulky

15.12.2016 11:35

Luděk Niedermayer na Facebooku

Niedermayer (TOP 09): Bez propočtů, bez znalostí dopadů, ale s palcovými titulky
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

Brutální kampaň, tak označil měsíce, co nás čekají do voleb, pan Chovanec z ČSSD. Já dodávám, že nákladná. Ne ani tak kvůli účtům za billboardy, ale tím, co za ni všichni v budoucnu zaplatíme.

Slibují se nižší daně, a protože si ČSSD uvědomila, že k tomu něco chybí, máme už ve hře (opět) i vyšší důchody. Bez propočtů, bez znalostí dopadů, ale s palcovými titulky.

Odpovědný politik by nejprve počítal a poté vysvětloval a sliboval. Zejména u tak důležité věci, jako jsou penze. Na ně si totiž povinně platí lidé tisíce korun každý měsíc a za ně mají právo očekávat, že i „na ně v budoucnu něco zbyde“, tedy že se peníze, které v systému nejsou, ve jménu volebního úspěchu nerozkutálí (roční deficit systému je v řádu desítek miliard, systém byl naposledy v přebytku v roce 2008).

Nezbývá, než abych opakoval něco, co je snad zcela zřejmé. Rozhodnutí o nastavení penzijních systémů je něco, co má mít vliv na jejich fungování po desítky let. A ovlivní to budoucí životy milionů lidí.

Musí to být rozhodnutí odpovědné a kompetentní.

Není to tedy „opatření“, kterými se odpovědní politici zviditelní ve volební kampani. Naopak, odpovědní politici by měli nastavit podmínky průběžných penzí tak, aby jejich méně odpovědné kolegy na takovéto myšlenky přešla chuť...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…