Niedermayer (TOP 09): Dvakrát ke konfliktu zájmů

03.07.2020 7:32

Komentář na facebookovém profilu k střetu zájmů premiéra Babiše

Niedermayer (TOP 09): Dvakrát ke konfliktu zájmů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Vláda, tedy "institut" reprezentující naši zemi, se ostře ohradila proti rezoluci Evropského parlamentu, přímo zvoleného orgánu, reprezentujícího evropské občany. Ten vyjádřil, na základě jasných a známých faktů, obavy, jak naše země zachází s evropskými penězi, o nichž Evropský parlament spolurozhoduje (a má tedy plné právo na ně dohlížet).

Nejen v EP převládá pocit, že česká vláda usiluje o to, aby se část peněz "proměnila" v peníze na účtech pana premiéra (prostřednictvím navýšení zisků jeho firem přes dotace). Existují i jasné indicie, že některé české státní orgány či někteří lidé v nich, na hranici zákonů nebo za jejich hranicí, tomu pomáhají (vzpomeňme na kauzy, které se neskutečně táhnou - třeba reklamní peníze Čapímu hnízdu, nebo případy, které do jisté míry překvapivě skončily ve prospěch pana premiéra - korunové dluhopisy, nebo ty, které zažívají hodně kotrmelců - dotace pro Čapí hnízdo). Na místo toho, aby si vláda více posvítila na fungování institucí státu a chránila zájmy lidí (neb ti jejich chyby platí), protestuje proti postoji poslanců EP, který vychází z informací od Komise a vlastních šetření.

Jen shodou okolností média v úterý zveřejnila, že si pan premiér, dle svého majetkového přiznání, opět o trochu finančně pomohl. Loni o více než 100 milionů. Většina peněz šla od firmy skupiny Agrofert, tedy firmy, která v minulých letech prokazuje nebývalou úspěšnost v čerpání EU dotací a o níž vlastně tak trochu je zmíněná rezoluce. Kdyby tato zpráva byla k dispozici před hlasováním rezoluce v EP, bezesporu by ji obohatila o další bod, hodný pozornosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.