Niedermayer (TOP 09): Lež má krátké nohy

28.09.2020 21:41

Komentář na facebookovém profilu k otrávení řeky Bečvy kyanidem

Niedermayer (TOP 09): Lež má krátké nohy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Mnoha kauzami otužený tiskový mluvčí Agrofertu zřejmě již zcela ztratil schopnost posoudit, co je jeho profesí někdy vyžadované "mlžení", a co je "lež". A navíc ztratil schopnost posoudit, která lež má velmi krátké nohy.

Kdyby o tuto schopnost během práce pro firmu, zejména v době, kdy tato firma samozřejmě "vůbec nepatří panu premiérovi", nepřišel, asi by se na tenký led "s kyanidem" nevydal.

Vůbec tím nechci říct, že za otravou řeky stojí firma Deza, která v rozporu s výroky mluvčího, s kyanidem něco společného má. Ale je zcela nutné, aby chemici a policie velmi rychle viníka označili. Jako laik bych řekl, že v místech, kde není chemička vedle chemičky, a víme, od jakého místa ryby umírají, by to nemělo být zas tak úplně složité.

Někdo by možná řekl, že zde jde "jen o ryby".

Ale není tomu tak. Jde o to, zda náš stát pod vedením této vlády aspoň trochu funguje. A nebo, zda obrovské selhání vládou řízených institucí v pandemii, či třeba nefunkčnost vlády v případě konfliktu zájmů Andreje Babiše, nejsou tím, čím naši zemi jeho vládnutí obohatilo. Tedy vlastně ochudilo, neb nás to stojí životy, zdraví občanů a v neposlední řadě i hodně peněz.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.