Niedermayer (TOP 09): Náš stát musí začít konečně fungovat

25.02.2021 9:45

Komentář na facebookovém profilu k aktuálnímu vývoji epidemie

Niedermayer (TOP 09): Náš stát musí začít konečně fungovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

1. Pokud platí, že

  • máme skoro 12 000 případů za pondělí
  • reprodukční číslo je přes 1,1
  • nemocnice nemají takřka žádné volné kapacity

Fakt není na co čekat a vláda musí zatáhnout za záchrannou brzdu. Každý den, o který to odloží, bude stát životy, zdraví, škody a stres. Doufám, že to je všem jasné.

2. Dostala se k nám velmi nebezpečná "jihoafrická" mutace.
Předpokládám, že Ministerstvo má na tento případ plán. Zajímalo by mne, jak ti, co přiletěli ze Zanzibaru, dodrželi pravidla návratu - nebo se pletu, že je požadována samoizolace do negativního PCR? A kdo a jak ji kontroluje?

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

3. Co je například třeba:
Bohužel, dále omezit pohyb (na 2-3 týdny)
Vytvořit podmínky pro testování v aspoň větších podnicích (nechybí náhodou povolení od státu pro samotesty?) a podmínit jejich provoz například testování všech 1x za týden. Všechny náklady na testy musí platit stát a zavřené firmy kompenzovat.
Kontrolovat dodržování opatření a pokutovat zjevná porušení.
Vytvořit jednoduchý, funkční sociální program pro všechny, kteří jsou v závažné finanční situaci, pokud to nejde jinak, tak dočasně třeba měkkými bezúročnými, rychle dostupnými úvěry.
Pokusit se v rámci EU vyměnit část dodávek od Pfizeru za Zenecu, u které lze očkovat druhou dávkou později a tady naočkovat krátkodobě 2x tolik lidí.
Otevřít systém pro další skupiny lidí, ale neakceptovat nezdůvodněné přebíhání.
(část vlády a médií tvrdí, že máme jeden z striktních lockdownů v Evropě, prosím, podívejte se kolem sebe a uvidíte, že to je nesmysl, myslím, že máme jen ten fakticky nejméně funkční, nedodržovaný, nekontrolovaný a s mnoha vyjímkami)

4. Odvolat z funkce aspoň některé lidi, kteří snahu zvládnout pandemii svým vystupováním neusnadňují. Třeba to, co předvedl náměstek ministra Černý nejde omluvit ani enormním stresem, ve kterém většina z nás je.

PS: Moc se omlouvám za tento málo pozitivní text, ale to co se děje přesahuje vysoko i ta nejhorší očekávání. Náš stát musí začít konečně fungovat a my všichni musíme dělat vše, co můžeme, aby se situace začala zlepšovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace