Niedermayer (TOP 09): Ostře nesouhlasíme s pozváním prezidenta Putina do Prahy

20.11.2014 4:30

Europoslanci TOP09/STAN a KDU-CSL sdružení v poslaneckém klubu Evropské lidové strany ostře nesouhlasí s pozváním ruského prezidenta Putina českým prezidentem Zemanem.

Niedermayer (TOP 09): Ostře nesouhlasíme s pozváním prezidenta Putina do Prahy
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

Pozváním Miloš Zeman definitivně potvrdil, že je ochoten udělat vše pro to, aby se vlísal do přízně Putina a vehnal ČR do náruče Ruska. Na tom nic nemění skutečnost, že pozvání se týká účasti na připomínce 70. výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, které je zároveň mezinárodním dnem boje proti holokaustu.

V situaci, kdy Rusko nerespektuje mezinárodní právo a vojensky zasahuje do vnitrostátního konfliktu na Ukrajině, vnímáme pozvání Putina na jakoukoliv slavnostní či vzpomínkovou akci jako krajně nevhodné. Takové pozvání nemůže vyznít jinak než jako projev náklonnosti a sympatií k současné agresivní politice Ruska na Ukrajině.

Prezident Zeman svými výroky i činy nabourává jednotný postoj EU ve vztahu k Rusku a jedná v rozporu se zájmy ČR jako členského státu EU.

Zemanova proruská politika ospravedlňující a legitimizující separatistické akce na východě Ukrajiny je v ostrém protikladu k postoji EU, která v současné době připravuje návrh na rozšíření sankčního seznamu právě o jména separatistů z východu Ukrajiny.

Luděk Niedermayer (TOP09/STAN), předseda České národní delegace v ELS
Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), místopředsedkyně České národní delegace v ELS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.