Niedermayer (TOP 09): Počty pana ministra

04.07.2020 22:03

Komentář na facebookovém profilu k počtům ministra zdravotnictví

Niedermayer (TOP 09): Počty pana ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Počty pana ministra...

Zvládání epidemie je hodně o matematice. Někde složité, jinde ne. Již jsem zmínil, že mne překvapilo, že v minulých týdnech úřady a vláda nevěnovaly pozornost tomu, že "naše čísla" byla v porovnání s okolím dost vysoká. Tomu, že na základě nich nám některé státy místo "zelené" přidělily "oranžovou", mě nepřekvapuje (a rozčilovat se nad tím postrádá logiku).

Ono to s těmi "vládními" počty je asi ještě horší. Nevím, zda pan ministr zdravotnictví Adam Vojtěch maturoval z matematiky, ale i bez toho by mohl vědět, že 56 ze 141 (případů) věru není "drtivá většina". Ona to není ani "nedrtivá" většina. Není to žádná většina, neb ta je nadpoloviční počet případů (tedy aspoň 71).

Když už vláda poskytuje poměrně kusé informace o stavu pandemie, nebylo by od věci, poskytovat i to málo aspoň trochu přesně.

PS: Doufám, že tato zvláštní aritmetika není začátek toho, jak si vláda představuje třeba volební počty a většiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…