Niedermayer (TOP 09): Razantní pokles testů je moc špatná zpráva

24.11.2020 8:36

Komentář na facebookovém profilu k poklesu testování

Niedermayer (TOP 09): Razantní pokles testů je moc špatná zpráva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Zatímco pan mnoho ministr Havlíček plánuje za pár dní "otevření něčeho", část lidí si klade zcela jiné otázky. A to nejen proto, že celkové rizikové skóre se dle vládního "měřáku" zvedá, místo toho, aby klesalo (a místy atakuje nejvyšší stupeň nebezpečí).

Razantní pokles testů je moc špatná zpráva, a navíc velké riziko pro případ, až se opět šíření viru "rozjede".

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí

Testování zdarma, antigenní testy a kdo ví co vše další (na to fakt expert nejsem), by se mělo spustit okamžitě. Snad i lidé ve vládě chápou, že největší škodu, jakou mohou pro naši zemi udělat, je šílené září a říjen zopakovat. A k tomu je třeba testovat, testovat a testovat. A nejen to.

A zřejmě to nepůjde samo. Finanční demotivace pro pobyt v karanténě či izolaci je jen jedním z faktorů, který nás k rizikovému scénáři v budoucnu může posunout.

Takže, myslím, že do chvíle, než budeme mít aspoň nějaké odpovědi na tyto otázky, je problém otevírání, který zřejmě (jako obvykle) vednevnoci pan Havlíček řeší, méně podstatný. A je chyba, že vláda zatím neudělala nic proto, aby "kolapsu testování" předešla. Situace, kdy je více než jeden z nově testovaných pozitivní, je dle mého soudu vše jiné než cesta k bezpečnému "uvolnění".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.