Niedermayer (TOP 09): Vina vlády za dnešní stav je zcela neodiskutovatelná

22.02.2021 6:37

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům ztráty důvěry veřejnosti v rozhodnutí vlády

Niedermayer (TOP 09): Vina vlády za dnešní stav je zcela neodiskutovatelná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Viditelná neschopnost naší vlády spolu s nedůvěrou v ni u velké části veřejnosti nese velkou zodpovědnost za naše dnešní pandemickou katastrofu. Bohužel, tento stav se promítl do ne zcela logického výsledku, kdy lidé, kteří jsou naštvaní na vládu, bojkotují i ta docela smysluplná opatření. Svým chováním pak situaci dále zhoršují a vládu (i kdyby fungovala mnohem lépe) dostávají do těžko zvládnutelné situace.

Dnes se k tomuto dlouhodobému stavu přidalo intenzivní šíření více nebezpečné a nakažlivé mutace viru (kterou jsme díky nefunkčnosti institucí, ani nezachytili). I kdybychom se dnes chovali "tak obezřetně", jako před měsícem, situace by se prostě výrazně horšila.

Dodržování pravidel, i za cenu jejich vynucování, je to, na čem stojí moderní demokratické státy (pojetí "svobody" jako stavu, kdy si každý dělá co chce, o kterém tak často na FB čtu, není otázkou demokracie, ale právě principu vlády práva).
I dodržování pravidel během pandemie, je součástí principu „právního státu“, který je zjevně nejlepším způsobem, jak společnost v 21. století organizovat.

Dokonce pokud přijmeme na první pohled pochopitelnou logiku, že tíživá situace dává mnoha tisícům lidí právo pravidla ignorovat (souhlasím s tím, že vláda nechala spoustu lidí zcela chybě "na holičkách", a je to její další obrovská chyba), může nás to v budoucnu přivést do stavu, kdy se u nás nebude dodržovat prakticky nic. Včetně respektu červeného světla na semaforu, protože řidič, co ho nerespektoval, k tomu měl třeba zdánlivě dobrý důvod.

Vina vlády, za dnešní stav, je zcela neodiskutovatelná. Ale pokud toto fungování naší společnosti “neodezní” spolu s odezněním pandemie, která se snad díky očkování blíží svému konci, nebude se v této zemi žít moc dobře.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.