Novák (ANO): ČSSD šíří poplašné zprávy, aby zakryla, že roky vysávala jihočeské zdravotnictví

11.04.2017 16:30

Vyjádření oblastního předsedy táborské organizace hnutí ANO k současnému dění okolo společnosti Jihočeské nemocnice a.s. a útokům ze strany někdejšího koaličního partnera:

Novák (ANO): ČSSD šíří poplašné zprávy, aby zakryla, že roky vysávala jihočeské zdravotnictví
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Sociální demokracie vrací úder. Osm let na jihu Čech vysávala peníze ze zdravotnictví, jejich lidé si tam přišli na desítky milionů korun. A teď, když to vyšlo najevo a celý ten jejich roky budovaný systém se sesypal jako domeček z karet, snaží se do svého problému alespoň trochu namočit i ostatní. Jenže čísla neokecáte, pánové a dámy.

A nepomůže ani to, když spřáteleným redakcí pošlete kusé informace bez vysvětlení podstatných detailů. Udělám to tedy za vás a ostře se ohrazuji proti textu a zavádějícímu titulku na serveru parlamentilisty.cz. Autor článku předstírá opatrnost. Všimněte si, že píše, že si jako člen představenstev jihočeských nemocnic MŮŽU vydělat přes sedm milionů ročně a tím MŮŽU dostat roční odměny. Jenže zapomíná dodat, že jsem si nic takového NIKDY nevydělal, NIKDY nevydělám a ty horentní sumy, kterými mává v titulku, jsou proto absolutně nesmyslné.

Jenže to by redaktora musela zajímat fakta. Pojďme na ně. V roce 2005 za vlády ODS vznikla společnost Jihočeské nemocnice, a.s. a od té doby v ní sedí zástupci politických stran. Berou pravidelné mzdy a odměny. Posledních  osm let je to celé pod vládou ČSSD a aktuální nastavení platů schválila Rada Jihočeského kraje (ČSSD a KSČM) v červnu roku 2014. I díky tomu si jejich chráněnci přišli za posledních osm let na peníze, které se v posledních dnech tak přetřásají. Martinu Bláhovi to podle tabulek vychází na 31 583 066 korun, Michalu Čarvašovi na 30 881 362 korun a Miroslavě Člupkové na hezkých 19 081 160 korun. Tito lidé dostávali tyto nekřesťanské a amorální odměny navíc ke svému hrubému měsíčnímu příjmu.

Já jsem v osmi představenstvech nemocnic teprve od začátku tohoto roku a za tu dobu jsem dostal dvě mzdy. Ano, i ty jsou velmi vysoké. I proto jsem po obdržení prvního platu, což bylo lehce přes 200 tisíc korun čistého, kontaktoval krajskou předsedkyni Radku Maxovou a začal s ní řešit dvě zásadní věci.

Zrušíme mimořádné odměny, zastropujeme ty roční (já žádné nedostal, první by mi mohly být vyplaceny v červnu 2018). A hlavně. V rámci nové koalice se zasadíme o výrazné snížení hrubých měsíčních mezd členů představenstva. Budeme jednat i o tom, abychom co nejdříve nachystali návrh, podle kterého političtí nominanti budou obsazovat jen dozorčí rady a ne představenstva.

Tahle výrazná úspora by se měla týkat i vozů, které členové představenstva automaticky dostanou ke smlouvě zapůjčený. Ano, i já mám teď vůz, který je ve stejné cenové hladině jako auta mých kolegů. To ale musíme změnit a jsem rád, že tomu nepřehledná kauza lipenské chaty bývalého hejtmana Zimoly přispěla.

Znovu ale opakuji, že mimořádnou ani roční odměnu jsem nikdy nedostal, nedostanu a z těch uvedených sedmi milionů v titulku zpravodajského webu je základní plat pouhou jednou třetinou. Do světa tak byla vypuštěna v podstatě poplašná zpráva, která má sloužit jen jako kouřová clona pro sociální demokraty a jejich potupný odchod z krajské koalice.

Petr Novák
Oblastní předseda organizace Tábor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…