Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

28.04.2024 8:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mgr. Nina Nováková

Kulatý stůl Den za zachování a obnovu diverzity, který jsem uspořádala v Poslanecké sněmovně, podpořil enviromentální výchovu. Považuji za důležité, abychom podporovali enviromentální výchovu. Odborníci, kteří dorazili například z katedry zoologie a rybářství Fakulty přírodních a potravinových zdrojů České zemědělské univerzity, se ujali aktuálně důležitého úkolu, podpořit učitele, aby zprostředkovali žákům problematiku invazních druhů na základě nejnovějších vědeckých poznatků.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 26350 lidí

Pod záštitou Ministerstva životního prostředí vznikla jedinečná metodika, kterou je nutné dostat do terénu. Jsem ráda, že tento proces vzal za své Vzdělávací institut Středočeského kraje. Prolínání života zvířat a lidí je pro člověka velmi pozitivní. V poslední době se ukazují široké možnosti zapojení zvířat do lidské činnosti - samozřejmě s ohledem na welfare zvířat.

Všichni známe asistenční psy, slyšeli jsme o zoorehabilitaci a zooterapii, různé druhy zvířat se mohou uplatnit také v sociálních službách. To je ta dobrá strana mince. Na rubové straně je ohrožení biodiverzity, kterému je třeba přiměřeně a promyšlené čelit. Odborníky na tuto problematiky u nás máme!

Akce se konala za účasti poslanců a zástupců Ministerstva životního prostředí a Ministerstva zemědělství. Své názory z praxe přidali také zástupci českých základních škol nebo České zemědělské univerzity. Více se dozvíte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Vítězství v prestižní soutěži NASA považuji za mimořádný úspěch

14:04 Premiér Fiala: Vítězství v prestižní soutěži NASA považuji za mimořádný úspěch

Premiér Petr Fiala se v pátek 10. května setkal ve Strakově akademii se středoškolskými studenty, kt…