Nováková (TOP 09): Jsou náboženství nebezpečná?

30.10.2014 7:24

Jsou náboženství zbytečná nebo dokonce nebezpečná? Liší se věřící člověk od nevěřících spoluobčanů? Jsou u nás všechna náboženství doma nebo k nám některá nepatří?

Nováková (TOP 09): Jsou náboženství nebezpečná?
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Nina Nováková

Po pětadvaceti letech jsme stále tak trochu analfabety ve znalosti světových náboženství. Tušit, do kterého systému patří Ježíš, kam Muhammad a kdo byl Mojžíš nestačí. Teprve v okamžiku, kdy mnozí straší islámem, začínáme se pídit po základech vlastní kultury.

Považuji za nezbytné, abychom změnili způsob, jakým dostávají naši žáci informace o světových náboženstvích. Máme tendenci mluvit o náboženstvích jako o něčem, co bylo, a k našemu údivu ještě pořád nezmizelo. Na věřící se díváme jako na exotická zvířata ve výběhu. Jsme zaskočeni tím, že kolem nás žijí lidé, kteří to, co není vidět, nejde koupit ani prodat, považují nejen za existující, ale dokonce za nejdůležitější ve svém životě.

Velmi si vážím toho, že pozvání na konferenci Náboženství a společnost přijali takoví odborníci, jako je profesor Halík či docent Hošek. Potěšilo mě, že akci podpořil nejuznávanější z našich islamistů, profesor Kropáček. S respektem vítáme také zástupce vyznavačů islámu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Nina Nováková - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…