Nováková (TOP 09): Už i ministryně navrhuje, že stačí, aby si žena zašla na kliniku nechat se oplodnit, a o žádném otci se nemusíme bavit...

20.04.2016 11:15

Projev na 44. schůzi sněmovny 20. dubna 2016:

Nováková (TOP 09): Už i ministryně navrhuje, že stačí, aby si žena zašla na kliniku nechat se oplodnit, a o žádném otci se nemusíme bavit...
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Nina Nováková

Pane předsedající, dámy a pánové, já nejsem člověk, který příliš často zde vystupuje a něco po sněmovně chce, aby se projednávalo. Ale průběžně neustále projednáváme zákony, které míjejí náš poslanecký návrh, to je návrh na změnu jednacího řádu, aby každý zákon, který bude navržen, každý legislativní návrh byl podroben kritériu, jaký bude mít dopad na rodinu. Tento bod je v programu naší schůze pod číslem 110, má sněmovní tisk 541 a já bych velmi prosila, aby mohl být zařazen 3. 5. v úterý buď jako druhý pevně zařazený bod, nebo - protože jsem si vědoma, že oba pevně zařazené body spolu souvisejí, které tam jsou dosud, tak jako třetí pevně zařazený bod, a nebo aby tento tisk byl zařazen na program 4. 5., a to po bloku třetího čtení jako první pevně zařazený bod.

Proč je to? Proč tolik na to naléhám? Protože když se bavíme o školství, když se bavíme například o tom, jestli děti v mateřské škole mají být od dvou nebo od tří let, to je přesně to, kdy dáváme najevo, co pro nás znamená rodina. Dámy a pánové, my už teď začínáme být v situaci, kdy bohužel i někteří představitelé vlády dávají najevo, co pro ně rodina je. Když může jedna z našich ministryň v podstatě navrhovat, že stačí, aby si žena zašla na kliniku, tam se nechala oplodnit a o žádném otci se vůbec nebudeme bavit, zatímco souběžně odpovědní muži, kteří se cítí být otci, touží po tom, aby mohli mít například dítě ve společné péči, tak je jasné, že tady je něco v nepořádku. A že to postupuje poměrně rychlým tempem. Já vím, že vláda nedoporučila tento náš návrh z důvodů, že není vlastně jasné, co je rodina. No právě - právě proto bychom měli o tom začít mluvit. Protože my sice nebudeme hledat při diskusi o této změně, návrhu změny jednacího řádu - nebudeme hledat novou definici rodiny. My budeme obhajovat rodinu, tak jak je dosud zatím naší populací zcela normálně vnímána. 

A ten okamžik, nebo ta doba, kdy bude takto normálně vnímáno, že rodinu tvoří otec, matka a děti, a další generace, tak tahleta doba se zdá jak v evropském kontextu, a bohužel se to přeneslo i k nám, jakoby mizí. A já bych teď velmi nerada, abychom jednou hledali definici rodiny, a přišli jsme na to, že to je jedna dospělá osoba a pes nebo něco takového. Ono to teď vypadá směšně, ale tyhlety morbidní názory se skutečně začínají projevovat a zcela jasně se deklarovat.

Takže já ještě jednou prosím, přistupme k tomu, aby ta jediná jednotka, která je přirozená ve společnosti, která zaručuje, že společnost vůbec má nějaké pokračování, aby tato přirozená jednotka, kterou je rodina, jako vícegenerační spojení lidí, kteří k sobě mají bezvýhradné vztahy, a kteří také vůči sobě prokazují bezvýhradnou podporu, tak aby tato jednotka byla pod zvláštní ochranou státu. A jak to můžeme lépe udělat, než že každou normu, každé nařízení, kterým je vázán občan našeho státu, každou normu podrobíme tomuto kritériu: Jaký to má dopad na rodinu. To nebude mít žádné velké ekonomické nároky, a tak dále, ale to bychom zdůvodňovali, až by se to projednávalo.

Čili ještě jednou prosím, aby tento bod do dnes schváleného pořadu s číslem 110 číslo tisku 541 byl zařazen (Upozornění na čas.) buď 3. 5. jako třetí pevně zařazený bod nebo 4. 5. (Obrací se k předsedajícímu.) Já vám to, pane předsedající, dám. Děkuji za slovo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…