Noveský (Domov): Největším rasistou je zřejmě sám český stát

02.10.2014 9:13

Cikáni (nebo Romové, chcete-li) bez práce nemohou být sociálně začleněni, stát má řešit zaměstnanost českých občanů a ne romskou otázku.

Noveský (Domov): Největším rasistou je zřejmě sám český stát
Foto: Archiv IN
Popisek: Ivan Noveský

Československý a poté český stát hrdému cikánskému lidu sebral v podstatě vše, navíc je začal, bez ohledu na příslušnost k tomu kterému kmeni, jednotně označovat za Romy. Mnozí moji cikánští přátelé by se urazili, kdyby je někdo nazval Romem. V padesátých letech stát zakázal kočování, které např. Francie zachovala. Po roce 1989 nastavil stát imigrační politiku tak, že připravil Cikány o jejich tradiční zaměstnání a přitom cikánské party kopáčů byly excelentní, pokud měly svého předáka.

Národ, který také mimochodem uměl spoustu řemesel, postupně ztratil veškeré možnosti legální obživy. Vystěhovávání z různých lokalit definitivně rozbilo poslední zbytky rodového systému a pokud k tomu přidáme snadnou možnost emigrace (přiznejme si, že- přes tvrzení různých států- převážně z ekonomických důvodů) inteligence a dalších elit, to vše umocněné generační obměnou, tj. vymíráním přirozených autorit, máme zde velikou sociálně vyloučenou skupinu, která se paradoxně opět vrací k migraci, mnohdy z ubytovny na ubytovnu.

Nyní ale bez jasných pravidel a vedení, které však potřebuje, aby se nestala nebezpečnou i sama sobě. Velmi pozitivní a přitom široké veřejnosti prakticky neznámou (proč asi?) skutečností je to, že Cikáni mají zachovaný pocit sociální soudržnosti a své staré lidi si většinou dochovají v kruhu rodiny. Stát by měl opět zajistit pro všechny své občany (cikánského i necikánského původu) možnost získat odpovídající práci a tak jim umožnit řádné sociální začlenění. Stát musí skončit s rozdělováním svých občanů na Romy a Neromy a přestat vyhazovat stamiliony na řešení romské otázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DOMOV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.