Novotný (ODS): Ledňáček? Jedině ten na obalu od zmrzliny

05.04.2017 15:14

Projev na 56. schůzi Poslanecké sněmovny dne 5. 4. 2017 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění stavební zákon:

Novotný (ODS): Ledňáček? Jedině ten na obalu od zmrzliny
Foto: Archiv M. Novotného
Popisek: Bývalý místopředseda ODS Martin Novotný

Paní ministryně tady popisovala, o jaký pozměňovací návrh jde a o jakou fázi toho řízení se jedná. Já zkusím přispět takovou osobní zkušeností. Realizoval jsem v městě, kde jsem působil, stavbu, o jejíž ekologičnosti těžko mohlo být pochyb. Byla to tramvajová trať. Jejímu vzniku předcházela revitalizace brownfieldu po staré chemické továrně, který se vyčistil. Zároveň v rámci té stavby vznikl biokoridor a revitalizoval se vodní tok, který kolem té stavby probíhá. Přesto se objevily ekologické iniciativy proti této stavbě a jejich úmyslem bylo vést tramvajovou trať trošku jinudy, přestože ta trasa byla v souladu s územním plánem. Co se dělo? Nejdřív se tam objevil ledňáček, že prý tam hnízdí a létá. Tak tam inspekce životního prostředí hledala ledňáčka a jediného, kterého našla, byl obal od stejnojmenné zmrzliny.

Pak se tam objevil bobr, tak se opět hledal bobr a nenašel se. A když se nenašel ani bobr, tak se najednou začali ozývat občané. My jsme zjišťovali, co to je za občany - byli to vesměs bezdomovci registrovaní na radnici. Začali jsme dohledávat ty bezdomovce, kteří podávali ty sofistikované námitky proti tramvajové trati. Dohledali jsme je a oni se všichni vzdali toho podání a napsali, že skutečně to podání nepodali. Toto byla moje osobní zkušenost při budování tramvajové trati, na kterou přispěla vláda Švýcarské konfederace v rámci Švýcarských fondů, a zdravím tímto Ekologickou iniciativu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…