Novotný (ODS): Okurková atomovka

21.08.2015 22:28

Letní taškařice Agrotec vs. Česká pošta ukázala naplno něco, co je potřeba bez vytáček pojmenovat: Máme dnes v zemi dvě "ministerstva vnitra". Jedno skutečné jako státní instituci a jedno soukromé.

Novotný (ODS): Okurková atomovka
Foto: Archiv M. Novotného
Popisek: Bývalý místopředseda ODS Martin Novotný

To soukromé (Bezpečnostní divize Agrofertu) disponuje jak profesionálními detektivy, operační technikou, tak i komunikační mašinérií, včetně podpůrných hlásných trub typu Nadačního fondu proti korupci, MF Dnes apod. A obrovskými penězi. Poprvé bylo naplno použito (k překrytí vážného problému Jaroslava Faltýnka s Agrotecem), brutálně a natvrdo, jak se to dělá v byznysu. Drobný rozdíl spočívá v tom, že jeho majitel je první místopředseda vlády.

Včera se obě strany sešly a navenek uzavřely příměří. Musela to být vskutku zajímavá Bezpečnostní rada státu, poněkud sicilská.

Nechci v tomto souboji v žádném případě osobně stranit Milanu Chovancovi, jak to bylo fakticky s Českou poštou, je samostatné téma. Ale chci otevřeně stranit Ministerstvu vnitra jako státní instituci, přes všechny problémy (a že jich je) mající pravidla a fungující v rámci nějakého řádu. Vítezství soukromého ministerstva vnitra v této válce by znamenalo konec demokracie v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice