Novotný (ODS): Tři varovné vykřičníky letošního léta

31.08.2015 20:40

Martin Novotný na Facebooku

Novotný (ODS): Tři varovné vykřičníky letošního léta
Foto: Redakce
Popisek: Martin Novotný (ODS), primátor Olomouce

1. Vypadalo to, že krize kolem Řecka musí přivézt Evropu k návratu ke zdravému rozumu v oblasti měnové unie, fiskálních transferů, prohlubování integrace...Nestalo se. Dokonce i jinak rozumný Wolfgang Schäuble nakonec přistoupil na pokračování potěmkinovské hry na "záchranný program".

2. Vypadalo to, že imigrační vlna povede k pochopení chyb přebujelého evropského sociálního systému, falešného multikulturalismu, nedostatečné ochrany hranic...Nestalo se. Místo toho se Lorain Fabius naváží do středoevropských zemích a Angela Merkel hovoří o nutnosti jednotných imigračních standardů.

3. Vypadalo to, že prezidentské volby v USA mohou představovat naději pro všechny, kteří jsou si vědomi nezastupitelnosti americké role v mezinárodní politice a nutnosti změny po letech mnoha chyb. Kampani však ale zatím dominuje populista babišovského střihu, protože jediný mluví o problémech, které lidi skutečně zajímají jazykem, kterému rozumí.

Z hlediska množství krizových symptomů na mezinárodní scéně v létě zase trochu přituhlo. Ale jako by se nechumelilo. Příležitost k přehození výhybky stále trvá. Lepší pozdě než později. Aby jednou ale nebylo úplně pozdě...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…