Novotný (ODS): Zrušení mýtného tendru je velkým selháním ministra Ťoka

07.01.2016 20:50

ODS dlouhodobě upozorňuje na chaotické kroky ministerstva dopravy v oblasti vyřešení technologie, ekonomického modelu a provozovatele mýtného systému v ČR pro následující období. Přešlapování na místě a protichůdné kroky ohrožují dodržení závazných termínů procesu a tím mohou způsobit nejenom absenci právního pokrytí provozovatele systému, ale i samotný výběr mýta jako důležitý příjem státu.

Novotný (ODS): Zrušení mýtného tendru je velkým selháním ministra Ťoka
Foto: Redakce
Popisek: Martin Novotný (ODS), primátor Olomouce

Ministr Dan Ťok se přitom nemůže vymlouvat, že si nebyl vědom rizika zrušení důležitého tendru na poradenské služby, které celý proces jen dále komplikuje a odkládá. Opakovaně jsem ministra v interpelacích a na hospodářském výboru upozorňoval, že zvolená cesta k výběru poradce na mýtný systém formou jednacího řízení bez uveřejnění je nezákonná a nedopadne dobře.

Jde o další velmi závažné manažerské selhání ministra, jehož dlouhodobé důsledky mohou navíc ohrozit i závazky ČR k Evropské unii v budování tzv. evropské mýtné služby. Zdá se, že chaotická personální politika ANO při obsazování ministerských postů pokračuje a brzy se může kývat křeslo pod již druhým ministrem dopravy v této vládě. 

Martin Novotný,

místopředseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…