Novotný (TOP 09): Vměšování do práce odborníků má za následek další tříleté zpoždění územního plánu

30.04.2017 12:32

Prohlášení klubu zastupitelů TOP 09 a nezávislých k harmonogramu pořizování Územního plánu hl. m. Prahy (Metropolitního plánu).

Novotný (TOP 09): Vměšování do práce odborníků má za následek další tříleté zpoždění územního plánu
Foto: top09.cz
Popisek: Václav Novotný (TOP 09)

Aby nedošlo k dalšímu nezodpovědnému hazardování s účinností nového Metropolitního plánu, budeme na dnešním jednání ZHMP hlasovat pro tento návrh.

“To, že tady dnes řešíme otázku posunutí účinnosti tohoto pro Prahu tak klíčového dokumentu až na rok 2023, je vinou členů současné vládnoucí koalice. Za naší vlády jsme počítali s rokem 2020 a naše odhady byly velmi realistické. Bohužel jsme ale během loňského roku byli svědky celkové destabilizace IPRu a politického vměšování do práce odborníků. Což má za následek další tříleté zpoždění,” uvedl Václav Novotný, předseda klubu TOP 09 a nezávislých.

Poté co stávající Rada hlavního města v září loňského roku naprosto nezodpovědně odvolala tehdejšího ředitele IPRu Petra Hlaváčka, došlo na několik měsíců k paralyzování celé instituce a rozpadu pracovního týmu, který na Metropolitním plánu několik let usilovně pracoval. Fakticky tak vzniklo několikaměsíční vakuum, kdy nebylo jasné, kdo bude v práci na Metropolitním plánu pokračovat. To, že na tomto dokumentu v současnosti pracuje stejný tým odborníků, je jen dalším důkazem toho, jak nezodpovědné a nekoncepční personální a politické kroky současná vládní koalice činila a činí. Celý proces projednání, vypořádání došlých připomínek a finální schvalování tak potrvá ještě minimálně dalších šest let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu