Nový Sever: Počítáme s tím, že se Piráti stáhnou z grantové politiky města

20.11.2016 21:11

Reakce na tiskovou zprávu hnutí PRO Chomutov:

Nový Sever: Počítáme s tím, že se Piráti stáhnou z grantové politiky města
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

To, že hnutí PRO Chomutov je významným odpůrcem dříve postavených moderních sportovních areálů a často i sportu, obecně už víme. Že nám už kdysi dali nálepku mafiánů, aby vystrašili neznalou veřejnost, s tím se nějak popereme. Aktuální tisková zpráva plná jedovatých obratů, křivých obvinění a snůškou nesmyslů by nás mohla naštvat, ale už jsme si na negativní a populistický styl téhle party zvykli. Raději vám, které to skutečně věcně zajímá, zpřesníme podstatu našeho sportovního návrhu, který se zřejmě bude v pondělí projednávat.

1) Mimo hokeje předkládáme návrh na odpuštění půjčky pro fotbalový klub FC Chomutov, který dlouhodobě řeší problémy s ekonomicku stabilitou. Vzhledem k tomu, že sport není v Česku výnosný byznys a je závislý na soukromých mecenáších, kterých je stále méně a méně, cítíme jako město odpovědnost a máme snahu pomoct. Mimo jiné i proto, aby nová sportoviště nezůstala prázdná a nechátrala (připomínáme, že kluby platí městu nájemné často v miliónech korun).

2) Dále navrhujeme systémové řešení podpory momentálně nejpopulárnějšího sportovního odvětví v našem městě, kterým bezpochyby je hokej, v kontextu s podporou menších klubů a oddílů. Náš návrh počítá s tím, že Piráti Chomutov se min. pro rok 2017 „stáhnou” z grantové politiky města, tzn. nebudou čerpat žádné dotace pro sport a volnočasové aktivity. Pro zbylé kluby by tak v balíku peněz na tyto aktivity zůstalo cca o 5 - 7 milionů korun více než dříve. Takový postup má podporu řady klubů a sportovních organizací v našem městě.

3) Všechny návrhy předkládáme po opakované politické diskusi a také po debatách se zástupci sportovních klubů. Hledáme tak kroky ke komplexnímu řešení problematiky sportu v našem městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.