O.K. strana: Efektivní stát s jasnými férovými podmínkami pro poctivé a pracovité lidi

19.03.2014 15:10

Tisková zpráva z konference Občanské konzervativní strany ze dne 14. 3. 2014.

O.K. strana: Efektivní stát s jasnými férovými podmínkami pro poctivé a pracovité lidi
Foto: logo O.K. strana
Popisek: O.K.strana

Občanská konzervativní strana dnes uspořádala tiskovou konferenci, během níž představila veřejnosti svůj politický program, kandidáty pro volby do Parlamentu EU a petici ,,Jsme proti regulaci soukromých zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU“. OK strana si klade za cíl vytvořit malý efektivní stát s jasnými férovými podmínkami pro poctivé a pracovité lidi. Konzervativní člověk je zodpovědný vůči své rodině, svému okolí a státu. Chce platit malé daně, za které požaduje vzdělání pro své děti, zdravotní péči, bezpečnost, funkční soudnictví a jasnou adresnou sociální politiku pro ty, kteří to opravdu potřebují. Stát nesmí otravovat a omezovat  byrokracií pracující občany ČR a dlouhodobě podporovat práceschopné obyvatelstvo sociálními dávkami. Naši stranu určitě nebudou volit zloději, podvodníci, líní lidé a osoby, co zneužívají sociální systém.    OK strana chce apelovat na  tzv. mlčící a slušnou většinu, která ztratila motivaci chodit k volbám.

Základní programové teze Občanské konzervativní strany:

1. Občanská konzervativní strana chce pro všechny poctivé a pracující občany vytvořit prosperující společnost, ve které se budou moci opřít o svá práva, budou v ní bezpeční a všichni budou mít stejnou šanci na spokojený život.

2. Ctíme kulturní hodnoty a společenské tradice našeho národa. Kultura je odrazem stavu společnosti. Její úzké propojení s oblastí vzdělávání a školství považujeme za efektivní a přinášející úspory.

3. Zdůrazňujeme osobní odpovědnost a chceme v lidech opět vzbudit národní hrdost.

4. Respektujeme občanské svobody a nedotknutelnost soukromého vlastnictví. Zrychlíme práci soudů. Ekonomické spory musí být uzavřeny do jednoho roku.

5. Jsme stranou občanskou a otevřenou, bez čekatelů a jiných překážek při vstupu do strany. Členem strany se nemůže stát osoba, která se aktivně podílela na potlačování základních lidských práv a svobod.

6. Respektujeme naše členství v Evropské unii. Budeme aktivně spolupracovat s konzervativními partnery v Evropském parlamentu s cílem omezit nevýhodná nařízení EU, která komplikují, poškozují národní a ekonomické zájmy.

7. Jsme pro zachování české koruny do doby stabilizace ekonomického a politického prostředí v Evropě. Vyrovnaný rozpočet bude daný zákonem.

8. Chceme vytvořit efektivní státní správu s nízkými daněmi, s adresnou sociální politikou, kde pracovitost a vzdělanost se vyplácí a je základem úspěchu.

9. Školství a sport považujeme za jednu z priorit našeho programu. Školství musí kopírovat potřeby trhu a ne naopak. Finanční gramotnost, jazyková příprava a schopnost aplikovat získané poznatky bude nedílnou součástí osnov. Věda a výzkum bude cílem aktivní podpory ze strany státu.

10. Zahraniční politika České republiky bude vycházet z pevných evropských a transatlantických vazeb. Nadále chceme rozvíjet vztahy s okolními státy na partnerské úrovni, s Izraelem a dalšími vyspělými zeměmi, preferujeme realistický postoj k Ruské federaci, Číně a dalším regionům.

11. Chceme adresnou imigrační politiku s akcentem na zachování českých národních zájmů a hodnot a její důsledné dodržování.

12. Budeme aktivně podporovat bezpečnostní a záchranné složky. Obrana celistvosti území a svrchovanosti je základní úkol státu. Chceme profesionální a zabezpečenou armádu, jejíž vojenské schopnosti jsou výrazem suverenity České republiky. Členství v NATO považujeme za nezpochybnitelné. Péče o veterány je výrazem úcty a zároveň povinnost státu.

13. Budeme ochraňovat životní prostředí v rovnováze s udržitelným rozvojem.

14. Zasadíme se o podporu českých výrobků a produktů nejen jasnými postoji v evropských institucích.

15. Budeme rozvíjet základní zdravotní péči. Podpoříme možnost na nadstandardní péče. V případě zrušení poplatků chceme navýšení bodů za lékařskou péči. Umožníme komerční připojištění a platby za nadstandardní služby a léky. Vyžadujeme platbu za hospitalizaci, mimo osob do 18 let. Pobyt v nemocnici nesmí být levnější než pobyt v domácím prostředí.

16. Zpřísníme tiskový zákon směrem k mnohem vyšší odpovědnosti autorů a vydavatelů za publikované skutečnosti a současně zavedeme jeho vyšší vynutitelnost.

17. Trváme na zachování základního práva každého slušného občana na jeho spravedlivou a efektivní obranu - jsme proto proti jakémukoliv omezování možností k legálnímu nabývání, držení a nošení zbraní či sebeobranných prostředků. Chceme taktéž mnohem výrazněji upřednostňovat oběť před útočníkem, jakož i proklamovat nedotknutelnost soukromého majetku a obydlí.

Hlavní volební body pro EU:

1. Respektujeme naše členství v Evropské unii. Budeme aktivně spolupracovat s konzervativními partnery v Evropském parlamentu s cílem omezit nevýhodná nařízení EU, která komplikují, poškozují národní a ekonomické zájmy. Nechceme z Evropské unie vystupovat, chceme ji změnit.

2. Jsme pro zachování české koruny do doby stabilizace ekonomického a politického prostředí v Evropě.

3. Chceme adresnou imigrační politiku s akcentem na zachování českých národních zájmů a hodnot a její důsledné dodržování.

4. Trváme na zachování základního práva každého slušného občana na jeho spravedlivou a efektivní obranu - jsme proto proti jakémukoliv omezování možností k legálnímu nabývání, držení a nošení zbraní či sebeobranných prostředků ze strany EU. Chceme taktéž mnohem výrazněji upřednostňovat oběť před útočníkem, jakož i proklamovat nedotknutelnost soukromého majetku a obydlí.

5. Budeme bránit soukromníky před nesmyslnou evropskou byrokracií a chceme pro ně stejné podmínky v rámci EU.

6. Chceme zlepšit postavení vojenských veteránů.

Lídr do Evropského parlamentu

Mgr. Pavel Černý, pplk. v.v., bude lídrem Občanské konzervativní strany ve volbách do Evropského parlamentu. Tento absolvent vojenského FTVS Karlovy univerzity pracoval 15 let u Policie ČR jako instruktor střelby a sebeobrany, později i jako metodik OMIV pro taktické aspekty rizikových zákroků.  V současnosti působí jako mezinárodní školitel policejních sborů po celém světě. Jmenovaný je též známý díky své rozsáhlé publikační činnosti v oblasti taktiky zákroků ozbrojených složek i výuky praktického a bezpečného využívání zbraní zejména v civilním sektoru. Už po desetiletí vykonává roli zkušebního komisaře v rámci odborné způsobilosti pro získání zbrojních průkazů a specializuje se i na plošnou osvětu v oboru zvyšování bezpečnosti a práva na efektivní a spravedlivou možnost obrany všech občanů ve společnosti.

Kandidátní listina pro volby 2014

1. Mgr. Pavel Černý ,47 let, specialista přípravy bezpečnostních složek
2. Bedřich Danda, 75 let, podnikatel, člen SsČR
3. Karel Kasal, 64 let, podnikatel
4. Petr Thaisz, 48 let, zaměstnanec v potravinářské firmě, člen SsČR
5. Šárka Ullrichová, 39 let, herečka
6. Markéta Houšková , 40 let, zaměstnanec zdravotní organizace
7. MUDr. Veronika Vaštová , 41 let, záchranář, doktor
8. Jana Prokešová, 44 let, sociální pracovnice
9. Ing. Jana Gagrielová, 47 let, bankovní úředník
10. Ing. Lenka Nováčková, 29 let, auditorka v bance
11. JUDr. Richard Novák , 52 let, právník
12. Daniel Svoboda, 21 let, student
13. Alexandr Stepanovič, 32 let, podnikatel
14. Jiří Hrbek, 31 let, obchodník
15. Dan Muller, 23 let, správa nemovitostí
16. Pavlína Čiberová Nedvědová , 44 let, poradce v oblasti komunikace
17. Ing. Martin Klufa , 29 let, finanční poradce
18. Viera Kaštanová, 36 let, podnikatelka
19.  Alena Piskunová, 45 let, učitelka
20. Šmíd Václav, 38 let, advokátní koncipient
21. Robert Vacek, 42 let, obchodí ředitel
22. Miroslav Reiss, 22 let, student
23. Jakub Hašek, 33 let, obchodní ředitel
24. Monika Hořáková  38 let, personální manažerka
25. Tyšlová Lenka 32, tým lídr
26. Martin Strnad, 40 let, OSVČ
27. Eugen Satran, 27 let, manažer
28. Richard Velička, 35 let, ředitel neziskové organizace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…