ODA vyšle do boje o prezidentský úřad Vratislava Kulhánka

30.06.2017 9:01

Občanská demokratická aliance představila na tiskové konferenci svého kandidáta na prezidentský úřad Vratislava Kulhánka, který v minulosti stál v čele největší české firmy ŠKODA AUTO.

ODA vyšle do boje o prezidentský úřad Vratislava Kulhánka
Foto: ODA
Popisek: Občanská demokratická aliance

„Jsme přesvědčeni, že Česká republika v současné době nemá dostatečně kvalitního pravicového kandidáta, proto jsme se rozhodli přijít jako strana s vlastním kandidátem z řad významných osobností naší země. Pan prezident Zeman se nedávno vyjádřil v tom smyslu, že nemá rád pravici. Pan docent Drahoš je bezpochyby co do morálního kreditu zajímavým kandidátem, ale jeho zkušenosti s řízením akademických institucí nejsou podle nás dostatečné pro úřad prezidenta České republiky. V čele naší země bychom raději viděli nějakou významnou osobnost z řad podnikatelů a manažerů, kteří dokázali v životě vybudovat a řídit nějakou významnou společnost. Takovým kandidátek pan Kulhánek bezpochyby je,“ řekl předseda ODA Pavel Sehnal.

Vratislav Kulhánek stál v čele představenstva automobilky ŠKODA AUTO (v současnosti má firma obrat přes 300 miliard korun), byl zakladatelem firmy Robert Bosch České Budějovice a dlouho působil také v řídícím výboru Mezinárodní obchodní komory se sídlem v Paříži. Díky svým manažerským a diplomatickým zkušenostem je uznávanou osobou nejen v ČR ale i v zahraničí. V rámci svého působení ve vědeckých radách VŠE a ČVUT se podílel na dlouhodobém rozvoji českého vysokého školství. Je také držitelem dvou česných doktorátů. „Jsem přesvědčen, že pan Kulhánek by v případě svého zvolení byl naší zemi důstojným reprezentantem, který by zároveň dokázal spojovat občany a zklidňovat rozbořenou situaci na naší politické scéně,“ dodal Pavel Sehnal. Lze předpokládat, že i podnikatelské mise organizované prezidentem republiky do zahraničí, by pod vedením pana Kulhánka byly velmi úspěšné.

Vratislav Kulhánek by se v případě úspěchu chtěl ve výkonu prezidentského úřadu zaměřit především na dodržování ústavy, kontrolu parlamentu nad vládnutím vlády a navrácení vážnosti a důstojnosti úřadu prezidenta republiky. Z pozice prezidenta republiky by také rád připomenul občanům ČR, že mají být na co hrdí. „Kladl bych velký důraz na to, aby se lidi tohoto národa naučili být na sebe hrdí. Nejsme žádná malá země. Neslyšel jsem od žádného Nora, Holanďana, Švéda, Maďara nebo Rakušana, že by prohlašovali, že jsou malí. V nás se přitom tento komplex léta soustavně pěstuje. Z toho omylu bych lidi strašně rád vyvedl. A taky bych se nevěnoval politikaření z pohledu ústavy,“ říká kandidát na prezidenta Vratislav Kulhánek.

Sběr podpisů nezbytných pro kandidaturu Vratislava Kulhánka bude zahájen od 1. července 2017. Prezidentský kandidát se bude ale ucházet zároveň o podporu senátorů a poslanců. Veškeré náklady spojené s volební kampaní ponese Občanská demokratická aliance s tím, že dle zákona je limit těchto nákladů 50 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: V USA a Kanadě mají o české firmy a startupy velký zájem

10:21 Ministr Síkela: V USA a Kanadě mají o české firmy a startupy velký zájem

Boston, Toronto, Chicago a Seattle. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela vedl rekordní podnikatel…