ODS: Babiš nám dává za pravdu, krizovými procesy se měl od začátku řídit, ne je upravovat

30.03.2020 15:38

Občanští demokraté vítají, že by měl v čele krizového štábu usednout ministr vnitra, kritizují ale, že se tak nestalo už při jeho zřízení.

ODS: Babiš nám dává za pravdu, krizovými procesy se měl od začátku řídit, ne je upravovat
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Andrej Babiš nám dal za pravdu v tom, co říkáme už několik týdnů. Bohužel pozdě. Stát je na krize dobře připraven, jen je třeba řídit se pravidly pro zvládnutí mimořádných situací a nepředvádět populistické divadlo a mikromanagement. Krizový štáb měl být svolán mnohem dříve, jak jsme požadovali, v jeho čele měl být ministr vnitra už od počátku. Krizové řízení je systémově nachystáno tak, aby se spustilo v okamžiku krize a hned fungovalo. Svévolným a chaotickým rozhodováním premiéra jsme ztratili mnoho cenného času, např. při opatřování ochranných pomůcek,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„V Senátu jsem o podivných a narychlo učiněných změnách statutu krizového štábu mluvil už před více než deseti dny. Tím, že se stal předsedou štábu pan náměstek Prymula, došlo v některých ohledech k tomu, že se nabouraly velmi dobře nastavené krizové procesy a krizový štáb nemohl fungovat v takovém rámci, pro který je dlouhodobě nastaven. Jsem rád, že na to konečně přišli i členové vlády. Bohužel se tak ale stalo se zpožděním,“ říká předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…