ODS: Brexit je impuls k reformě EU

28.06.2016 17:41

Občanští demokraté vyzvou vládu, aby brexit využila jako impuls k vyjednání lepších podmínek pro Českou republiku v EU. ODS bude bojovat proti zákonu, který má omezit otevírací dobu obchodů.

ODS: Brexit je impuls k reformě EU
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Hlavní představitelé EU stále nechtějí přijmout zodpovědnost za výsledek hlasování ve Velké Británii. Jean Claude Juncker, jako předseda Evropské komise, nepochopil zprávu, kterou Velká Británie poslala. Návrh ODS a frakce Evropských konzervativců a reformistů na jeho odvolání však v Evropském parlamentu zamítly ostatní frakce, ve kterých jsou zastoupeny české politické strany. Evropská unie se musí změnit, což s představiteli, kteří dovedli unii k brexitu, nebude možné,“ uvedl Zbyněk Stanjura.

„Již nyní je jasné, že evropské smlouvy budou otevřeny. Vláda musí této příležitosti využít a pro Českou republiku vyjednat lepší podmínky, které budou hájit zájmy občanů. Mám na mysli například výjimku z přijetí eura, musí ale také zabránit další ztrátě národní suverenity. Evropská unie se musí vrátit ke svým kořenům, fungovat jako teritorium volného pohybu osob, zboží a služeb. Vytváření federace po vzoru Spojených států není pro Evropu řešením,“ vysvětlila Adéla Kadlecová, expertka ODS pro evropské záležitosti.

„Je naprosto neuvěřitelné, že se vláda chystá zakazovat podnikatelům podnikat, zaměstnancům pracovat a vydělat si peníze a lidem nakupovat. To je socialismus ve své nejohavnější podobě. Neexistuje žádný rozumný důvod, aby stát nařizoval, kdy mají mít obchody otevřeno. Bojím se, s čím levice přijde příště, jakým způsobem bude dále pokračovat v regulaci podnikání a soukromého života lidí. Poslanci ODS budou hlasovat proti tomuto návrhu. ODS chce naopak podnikatelům přinášet zjednodušení tak, aby mohli svobodně podnikat a ne papírovat,“ říká 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.