ODS: Čelíme útokům na nezávislou justici

21.02.2015 15:02

Tento týden vláda opět zaútočila na aktivní a pracovité lidi.

ODS: Čelíme útokům na nezávislou justici
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Vážení příznivci ODS,

tento týden vláda opět zaútočila na aktivní a pracovité lidi. Nejprve Sněmovna odmítla možnost domácího vzdělávání dětí. Diskuze v Parlamentu na toto téma odhalila nekvalifikovanost velké části vládních poslanců. Přestože  Petr Fiala celou problematiku jasně vysvětlil, návrh přijat nebyl. Jsme tak svědky expanze státu na úkor rodiny.

Rozhodli jsme se usnadnit situaci rodičům, kteří spoří svým dětem.  Pokud chtějí nyní rodiče ukončit smlouvu o stavebním spoření svých dětí, musí tento záměr potvrdit soud. Zbytečná byrokracie zatěžuje nejen rodiče, ale i soudy. Poslanecký klub bude usilovat o to, aby byla novela občanského zákoníku projednána hned na nejbližší možné schůzi. Našeho tématu se ujala Česká televize i TV Nova.

Současná vláda pokračuje v šikaně podnikatelů a živnostníků. Dalším příkladem je snaha plošně zakázat stáčení vína ze sudů, což poškodí malé vinaře a živnostníky. Proti tomuto návrhu vystoupila Veronika Vrecionová.

Ministr financí Andrej Babiš chce znepříjemnit život živnostníkům zavedením registračních pokladen. Pro mnoho malých podnikatelů by to byl likvidační krok. Jde o další represivní nástroj, další omezení svobody nás všech. Máme jasné stanovisko: aktivní a pracovité lidi budeme proti zvůli vlády bránit.

V souvislosti s odstoupením – odvoláním ministryně spravedlnosti Heleny Válkové se obáváme o nezávislost justice. Petr Fiala na tiskové konferenci vyzval k obraně nezávislé justice i premiéra Sobotku: „Vyzývám proto pana premiéra Sobotku, aby situaci na ministerstvu spravedlnosti řešil a opět se neschovával, jako vždy, když se jedná o výměnu jeho ministrů.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…