ODS: Daně? Zjednodušíme

31.05.2016 16:20

Občanští demokraté pokračují v trendu zjednodušování. Tento týden Sněmovna projedná jejich návrh na zrušení daně z nabytí nemovitosti. ODS také kritizuje zvýhodňování velkých podniků na úkor živnostníků.

ODS: Daně? Zjednodušíme
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Kampaň, kterou jsme včera odstartovali, má heslo „Zjednodušme to“. Pojmenovali jsme, o co se ve Sněmovně snažíme dlouhodobě a v čem chceme pokračovat ještě intenzivněji: snažíme se lidem zjednodušit život. Jedním z našich témat je zjednodušení daňového systému. Sněmovně předkládáme návrhy na zrušení zbytečných daní, nyní je na řadě daň z nabytí nemovitosti. Pokud by poslanci dali našemu pozměňovacímu návrhu zelenou, potom lidé, kteří si pořizují vlastní bydlení, například za milión korun, ušetří 40 000 korun. Přesto se vláda, jak už bývá zvykem, chystá život lidem ještě víc zkomplikovat. Chce nařídit, aby daň platili kupující, přitom nejjednodušší je, když se prodávající s kupujícími sami dohodnou,“ vysvětlil Zbyněk Stanjura.

„ODS představuje návrhy, které zjednoduší život i podnikání všem občanům. Současná vláda zjednodušuje podnikání jenom vybraným skupinám. Vadí nám, když jsou velké podniky zvýhodňovány na úkor drobných podnikatelů a živnostníků. Korporace mohou například výhodněji čerpat dotace, jejich týmy účetních a právníků navíc vymýšlí různé kličky, jak zaplatit co nejméně na daních. Důkazem je holding Agrofert Andreje Babiše. Ačkoliv firma letos dosáhla rekordních zisků, nepatří ani mezi 20 největších plátců daní v České republice,“ řekla první místopředsedkyně Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…