ODS: Důchody mají růst rychleji

06.11.2015 21:21

Občanští demokraté požadují, aby vláda zvýšila penze průměrně o 2 400 korun ročně, ne o pouhých 1 000 korun, jak navrhuje koalice. ODS také navrhne odložení účinnosti zákona o kontrolním hlášení DPH. V neposlední řadě občanští demokraté kritizují absenci prezidenta Zemana na summitu východoevropských zemí NATO.

ODS: Důchody mají růst rychleji
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Miloš Zeman ukázal, že mu nezáleží na bezpečnosti naší země, když se jako jediný prezident nezúčastnil summitu východoevropských členů NATO. Všichni vidíme, jak je mezinárodní situace napjatá a prezident, místo aby rozvíjel vztahy s našimi spojenci, se k nim obrací zády. Česká republika patří na Západ. Pokud by Miloš Zeman tuto politiku zpochybňoval, vystavil by nás všechny velkému nebezpečí,“ varuje předseda ODS Petr Fiala.

Občanští demokraté také požadují, aby penze rostly rychleji: „Těšíme se ze silného ekonomického růstu. Jak ale vláda s těmito penězi nakládá? Přijímá nové úředníky, rozdává peníze svým kamarádům, místo aby podpořila seniory. Těm chce přispět pouze jednorázově tisíci korunami. Chceme, aby důchodci dostali průměrně 2 400 korun ročně, tedy 200 korun měsíčně navíc místo vládou navrhovaných 80 korun. Tato částka se navíc bude započítávat do valorizačního základu, takže senioři budou mít víc peněz i v dalších letech,“ vysvětluje Petr Fiala.

ODS dlouhodobě varuje před důsledky zavedení kontrolního hlášení DPH zejména pro drobné podnikatele: „Ukazuje se, že zejména malí podnikatelé a živnostníci neví o nové povinnosti kontrolního hlášení DPH a nejsou na jeho zavedení připraveni. Ministerstvo financí úplně rezignovalo na informační kampaň. V této situaci je jediné logické řešení odložení účinnosti této povinnosti minimálně o rok. Mezitím se budeme snažit o trvalé zrušení kontrolního hlášení,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…